Zavřít reklamu

Apple first logo iconJeště v dobách, než byly v každém velkém městě (v USA) oficiální Apple obchody, museli uživatelé starých Apple zařízení vyhledávat různé autorizované servisy. Jeden takový je v New Yorku a jedná se asi o nejslavnější obchod a opravnu, specializující se na Apple produkty na světě. Legendární Tekserve, sídlící na Manhattanu, byl založen v roce 1987 a stal se ikonou. Objevil se v několika seriálech a všichni Apple zákazníci z New Yorku byli zvyklí tam chodit, když nastaly problémy. Po necelých 30 letech však servis zavírá a zároveň rozprodává jedinečné muzejní kusy ze své sbírky.

Jedná se opravdu o ikonický obchod, o kterém věděl každý uživatel Apple produktů z New Yorku. V dobách původních počítačů si tam chodili uživatelé upgradovat své stroje, nebo je opravovat či provádět jiné servisní úkony. Jednoduché věci prý často dělali zadarmo a o různé postupy se velice rádi dělili se svými zákazníky. Jeden z New Yorčanů vypověděl, že právě v servisu Tekserve se naučil vyměňovat RAM. Popularita servisu byla tak obrovská, že se objevil také v několika seriálech jako je Zákon a pořádek nebo Sex ve městě.

47131179_6_x

Po necelých 30 letech fungování však musí servis zavřít. Důvodů pro zavření je několik. V první řadě existence mnoha oficiálních a neoficiálních Apple servisů ve městě, dále pak neustále se zvyšující náklady na nájem a pomalu ale jistě upadající zájem. Mladí lidé takovémuto typu servisu příliš nedůvěřují a radši jdou s opravou do velkého národního řetězce.

A právě z důvodu uzavření své prodejny/servisního místa, se uskuteční aukce na které půjdou nakoupiti opravdové skvosty. Dle serveru idropnews se jedná například o originální plakáty z éry Think Different, roztavený Macintosh, obrovskou kolekci všech verzí starých Mac počítačů, včetně prvního Maca podepsaného Stevem Wozniakem. Mimo Apple produkty se pak jedná o různé dobové filmové plakáty s podpisy herů a režisérů, nebo kusy zajímavé techniky – například letecká helma pro piloty nadzvukových letadel sovětské výroby ze 70. let. Oficiální informace o aukci najdete zde a celá aukce pak bude probíhat zde, kde si také můžete prohlédnout všechny exponáty. Dražit se začne příští středu a je možné dražit i přes internet.

mac museum apple

Zdroj: 9to5macidropnews

Dnes nejčtenější

.