Zavřít reklamu

Hajek iPhone 7 iconPoslední zprávy o nových iPhonech příliš originalitou nesrší. Buď se jedná o nějaký únik, který potvrzuje skutečnost, kterou už delší dobu známe, nebo se jedná o fotografie/videa nějaké nové makety, která v podstatě také potvrzuje doposud známé informace. Nový iPhone 7 tak už mnoho překvapení neskrývá a jeden by čekal, že už ho nic nepřekvapí. Obzvláště po masivních únicích z posledních týdnů. Zdá se ale, že opak je pravdou, neboť dnes tu máme velice zajímavou informaci, o které se doposud ještě nemluvilo. Nový iPhone 7 by měl dostat technologii Fast Charging.

Ve světě smartphonů se nejedná o žádnou převratnou novinku. Konkurenti s Androidem jí disponují již pár let, ale u Applu by to byla premiéra této technologie. Fast charging, jak již název napovídá, umožňuje extrémně rychlé nabití telefonu na konkrétně danou úroveň. Například 60% za 30 minut. Původně s tím přišla společnost Qualcomm, která svůj Quick Charge 1.0 vydala již v roce 2013. Od té doby se technologie vyvíjí a dnes již máme třetí generaci, kterou mohou uživatelé s platformou Android využívat.

Hlavním zdrojem spekulací, proč by se něčeho podobného mohl dočkat také uživatel Applu, je fotografie, která se objevila včera odpoledne na Twitteru. Uživatel The Malignant ukázal fotografií vnitřní komponenty, která by měla vše naznačovat. Mělo by se jednat o modul napájení, který je dle obrázku odlišný od toho, který se nachází v současném modelu 6s.

Zdroj také uvádí, že nové řešení Applu bude podporovat minimálně 5V/2A fast charging, což je ovšem relativně málo výkonná varianta. Hodnotou 5V/2A disponoval již zmiňovaný Quick Charge 1.0 v roce 2013. Spoléhejme se ale na slovíčko „minimálně“ a doufejme, že Apple přijde s konkurenceschopným řešením, které bude mít podobné (nebo ideálně lepší) parametry, než konkurenční provedení.

iphone 7 fast charging
iPhone 7 mockup FB 4

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.