Zavřít reklamu

Sad Apple logo iconApple dnes oznámil finanční výsledky za třetí fiskální čtvrtletí tohoto roku, o čemž si můžete více přečíst přímo zde. Jak se v článku dozvíte, stejně jako v minulém čtvrtletí, ani v tomto se Applu tolik nedařilo a zaznamenal druhý meziroční pokles tržeb, čistého zisku i prodejů svých produktů za několik posledních let. Někdo by si tak mohl myslet, že nešťastné období pro Apple už by mohlo skončit, ale není tomu tak. Společnost totiž předpokládá, že další čtvrtletí se ponese ve stejném duchu.

Apple totiž během konferenčního hovoru s investory, kde finanční výsledky a další zajímavosti oznámil, uvedl také, že očekává meziroční pokles i za Q4 2016, tedy od začátku července do konce září.

Apple konkrétně očekává, že tržby se budou pohybovat mezi 45,5 a 47,5 miliardami dolarů, což by mohlo být až o 12% méně, než vygeneroval za stejné čtvrtletí minulý rok, kdy tržby činily 51,5 miliard dolarů.

Ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí společnost rovněž očekává hrubou marži mezi 37,5 a 38 procenty, provozní náklady mezi 6,05 a 6,15 miliardami dolarů, jiné výnosy/náklady za 350 milionů dolarů a daňovou sazbu 25,5%.

Apple drops

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.