Zavřít reklamu

97 iPad Pro iconApple včera večer zveřejnil finanční výsledky za třetí fiskální čtvrtletí roku 2016 a oznámil tak podruhé v řadě pokles tržeb, čistého zisku a dokonce i prodejů iPhonů, iPadů a Maců. Ačkoli Apple prodal méně iPadů, konkrétně 10 milionů kusů v porovnání s 11 miliony za minulý rok ve stejném čtvrtletí, tak se zvedly tržby z tabletů s nakousnutým jablkem.

Konkrétně Apple na iPadech v tomto čtvrtletí utržil 4,9 miliard dolarů, což je více v porovnání s 4,5 miliardami dolarů za stejné čtvrtletí v roce minulém. Tim Cook v rozhovoru pro server The Wall Street Journal řekl, že ho růst tržeb z iPadů opravdu potěšil a stejně tak i nárůst tržeb o 19 procent ze služeb jako jsou Apple Music, App Store, iTunes a další.

 

Zdá se tedy, že představení 12,9″ a 9,7″ iPadu Pro nebyl ze strany Applu vůbec špatný krok, protože právě tyto dva modely, jejichž cena je výrazně vyšší, tudíž zvedly průměrnou prodejní cenu za iPad, se postaraly o vyšší tržby za tablety. Je tedy jasné, že nové iPady se neprodávají vůbec špatně a v současnosti jsou pravděpodobně nejoblíbenějšími tablety od Applu.

Podle slov Tima Cooka je navíc se svými iPady spokojeno celkem 94% uživatelů. Zákazníci si je prý pořizovali především jako pracovní zařízení.

ipad pro

*zdroj: Macrumors, 9to5mac

Dnes nejčtenější

.