Zavřít reklamu

Apple PencilApple si už v roce 2014 nechal patentovat technologii umožňující používat Apple Pencil i s trackpadem na MacBooku nebo s Magic Trackpadem, který se prodává například k iMacu zvlášť a od druhé verze podporuje i Force Touch. Patent ale vyšel na veřejnost až tento rok na jaře, o čemž jsme vás informovali. Jenže až dnes jej patentový úřad schválil, a tak si Apple musel počkat přibližně dva roky, než měl svou technologii patentovanou.

Verze Apple Pencil, která je v patentu popsaná, je výrazně propracovanější než ta, kterou Apple momentálně nabízí k iPadu Pro. Na rozdíl od té současné, by nová generace měla umět zaznamenávat horizontální pohyby ve třech osách, rotaci a celkovou orientaci proti spárovanému zařízení.

Je ovšem jasné, že Apple Pencil pro trackpad Macu by cílila především na designéry nebo uživatele, kteří se věnují grafickým úpravám a jakékoliv formě malování. Zároveň by ale tužka mohla zcela nahradit běžnou myš nebo posloužit jako joystick, a to právě díky výše popsaným novinkám.

Zda se ale nové Apple Pencil spolupracující s trackpady dočkáme, je prozatím ve hvězdách. Patent Applu může sice mnohé naznačovat a několikrát v minulosti tomu tak bylo, ale společnost si již nechala schválit stovky patentů, které nikdy nespatřily světlo světa jako reálný produkt nebo služba.

Apple Pencil trackpad FB

*zdroj: 9to5macPatently Apple

 

Dnes nejčtenější

.