Zavřít reklamu

Před pár týdny jsme vás informovali o tom, že se možná v budoucnu dočkáme iPhonů s podporou Apple Pencil. Jablečná společnost totiž si před nějakým časem pár patentů, které tuto možnost potvrzují, patentovala a i sám Tim Cook podobnou věc do budoucna připustil. A na podobnou notu navážeme i dnes.

Apple si totiž před pár dny zaregistroval další patent, který použití Apple Pencil pro ovládání iPhonu umožňuje, patentovala. Technologie, kterou by ke snímání pera na iPhonu používal, je však poměrně netypická.

Celá technologie by měla fungovat tak, že zařízení nejprve identifikuje přibližnou polohu hrotu na displeji a následně spustí procesy, které zaznamenají veškeré náklony pera a pohyby, které pak jsou pak přesně zachyceny pomocí senzorů v hrotu na displeji iPhonu. Přesnější technické specifikace však samozřejmě z patentu vyčíst nelze.

pencil-iphone

iPhone se dočká Apple Pencilu menších rozměrů

Obrázek, který je k patentové přihlášce přiložen, pak hovoří též poměrně jasně. Z obou nákresů je jasně patrné, že se celá přihláška týká právě jablečných telefonů. Pero, které leží vedle pravého iPhonu je však s telefonem propojeno zřejmě kabelem, což je pro používání dotykového pera poměrně zvláštní. Když se však zaměříme na samotné pero, je zcela evidentně menší než klasický Apple Penil pro iPady Pro. To by potvrzovalo dosavadní informace o tom, že se v dílnách Applu již na zmenšené verzi, která bude plnit funkce klasického Apple Penil, pracuje.

Ačkoliv jsou tyto informace poměrně zajímavé a mnozí z nás by je rádi viděli i v reálné podobě, musíme je zatím brát se značnou rezervou. Nikde totiž není napsáno, že se Apple skutečně tohoto patentu přidrží a využije jej k tvorbě této zajímavé novinky. Máme však alespoň potvrzené, že se v Applu nad ovládáním iPhonu pomocí dotykového pera uvažuje.

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.