Zavřít reklamu

Touch ID iconJak už je známo, Apple neustále posouvá příčky technologie výš a výš. Produkty, které vyvíjí, jsou většinou hodně napřed před konkurencí. Je to vlastně taková hra na kočku a myš. Po většinu času jsou konkurenti Applu pozadu, a tak se snaží vylepšit, či dokonce napodobit daný produkt, aby se dostali na stejnou kvalitu, i když ne vždy se to povede. A proto Apple musí stále vylepšovat a zdokonalovat své výtvory. Nyní chce Microsoft zajít ještě dál. Podle nejnovějších informací se PC výrobci snaží předehnat Macbook Pro, který by měl brzy vyjít a mít podle úniku Touch ID senzor. 

Mnoho počítačů nabízí v dnešní době možnost odemknutí pomocí otisku prstu. Tyto snímače fungují na 4 bodech. Nejprve snímač zindexuje linii, potom rozbočovací body, počáteční a koncové body linií a nakonec body bez linie. Největším problémem těchto snímačů je ale to, že jsou pomalé a často i nepřesné.

Microsoft moc dobře ví, že zabezpečení skrze otisk prstu je budoucnost počítačů, a proto se už teď snaží tento produkt vyvíjet. Tato nově vyvinutá technologie je nazývána SecurePad a funguje na principu skleněného trackpadu, pod kterým je uložen senzor. Největší výhodou toho senzoru tedy je, že je uložen přímo pod trackpadem. Nemusíte tedy na notebooku hledat snímač otisku prstu, který bývá mimo trackpad nebo touchpad.

SecurePad by měl vyjít na začátku čtvrtého kvartálu roku 2016. Jak prohlásil prezident marketingu Godfrey Cheng, je více než pravděpodobné, že tuto technologii bude mít většina notebooků do 3 let. Inženýři z Engadgetu již měli tu čest si SecurePad vyzkoušet a konstatovali, že je velmi elegantní, citlivý a velmi svižný.

Pokud se vrátíme zpět k Applu, 13palcový a 15palcový Macbook Pro by měl vyjít během čtvrtého kvartálu tohoto roku. Je velmi pravděpodobné, že bude obsahovat právě Touch ID zabudované buď v trackpadu nebo blízko něj. Ať už tak nebo tak, bude to velký krok kupředu v oblasti zabezpečení počítačů.

SecurePro

*Zdroj:idropnews.com

Dnes nejčtenější

.