Zavřít reklamu

Facebook-Messenger-iOS-iconZabezpečení dat uživatelů, je poslední době v hledáčku výrobců aplikací víc než kdy dřív. Částečně za to může spor FBI s Applem, který zase uvrhl tuto problematiku do veřejné diskuze. Není to tak dávno, co Whatsapp přišli s tím, že budou veškeré konverzace chráněné šifrováním obsahu. Minulý týden se sice dostala na povrch informace, že John McAfee toto šifrování prolomil, ale pravděpodobně to byla jen další jeho kachna. Nově však s myšlenkou šifrovaného psaní přichází také Facebook s jejich Messengerem, který používají stovky milionů lidí na světě.

Aplikaci Facebook Messenger využívá dle dat společnosti přes 900 milionů uživatelů. Anglický Guardian přišel s informací, kterou jim údajně přinesl zdroj blízký vývoje Messengeru, že se společnost chystá přinést volitelnou možnost šifrování komunikace. Uživatelé si tak budou moci vybrat, jelikož dle vývojáře uživatelé přijdou o část funkcí, pokud si tento bezpečnostní prvek aktivují.

Uživatelé budou mít tedy na výběr, zda-li chtějí šifrovaný obsah svých zpráv a zároveň se smíří s omezenými nadstavbovými funkcemi, nebo naopak nechají vše při starém a budou si moci užít novinky, které pro nás Messenger chystá. Jedná se zejména o „samoučící“ funkce, doplňování textu při zadávání a funkci „chat bot“. Dle mého osobního názoru se nejedná o takové super funkce, aby kvůli nim člověk obětoval úroveň zabezpečení.

Bezpečnostní opatření do svých chatovacích služeb v poslední době přidávají všichni velcí hráči na trhu. Mimo již zmiňovaného Whatsapp a Facebook Messengeru, Apple také posiluje úroveň zabezpečení ve svých iMessage, Google v chystáne Allo aplikaci také. Facebook se k tomuto tématu oficiálně nevyjádřil, ale vydání se očekává v následujících měsících.

messenger_fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.