Zavřít reklamu

140108100113-john-mcafee-1024x576
John McAfee je vskutku zajímavou a kontroverzní osobností. Velmi rád se veřejně projevuje a má také velmi rád, když může být středem pozornosti médií. V poslední době byl poměrně aktivní v kauze okolo uzamčeného iPhonu a bitvě FBI s Applem kdy tvrdil, že sám dokáže iPhone prolomit, a že na tom vlastně není nic těžkého. FBI se to nakonec podařilo, kauza pominula a John nám tak (naštěstí pro něj?) nic dokazovat nemusel. Teď ale přišel s novou zprávou, že se mu podařilo prolomit šifrovací protokol, který využívá aplikace WhatsApp. 

John McAfee je autorem vůbec prvního komerčně nabízeného antivirového programu. Je také programátor, bezpečnostní analytik a v neposlední řadě také neúspěšný kandidát na prezidenta USA (ano, letos se o to pokoušel). Informaci o tom, že se jemu a jeho týmu (ve kterém jsou ještě další 4 hackeři) podařilo prolomit kryptování WhatsApp, přinesl server AnonymousHQ.

McAfeemu a jeho týmu se prý podařilo najít zásadní chybu v architektuře zabezpečení celého systému na platformě Google, která umožňuje dešifraci zpráv probíhající systémem. Tato zpráva se tedy objevila pár měsíců poté, co autoři stojící za aplikací WhatsApp přišli s tím, že veškerou komunikaci bude nově chránit tzv. end-to-end kryptování.

Whats-App-Exploited

Jelikož je pověst Johna McAfeeho ne úplně ideální, rozhodl se že bude toho prolomení ochrany demonstrativně ukazovat novinářům, kteří o důkaz o prolomení požádají. V praxi to pak fungovalo následujícím způsobem. McAfee a jeho team zaslali novinářům 2 telefony, ve kterých byl nainstalovaný WhatsApp. McAfee novináře požádal, aby si mezi sebou přes aplikaci psali, zatímco on s nimi byl na Skypu a volal jim z nějakého odlišného místa. Po Skypu jim pak předříkával, co si píší. Po tomto experimentu však další experti našli v telefonech skrytý další spyware a key-loggery, tudíž je možné, že se zase jedná o další z McAfeeho „podvodů“. Tak jako tak John nabídl, že (samozřejmě zdarma), jak WhatsAppu, tak Googlu pomůže.

WhatsApp-Cracked

Zdroj: anonHQ

Dnes nejčtenější

.