Zavřít reklamu

ff_mcafee_largeJohn McAfee dokázal pohádkově zbohatnout díky svému umění pronikat do chráněných systémů a následně opravit jejich bezpečnostní chyby. Právě díky tomu se stal doslova legendou a jeho jméno nese jeden z nejznámějších antivirových programů na světě. Právě tento muž se nyní nabídl FBI, že dokáže proniknout do iPhone 5c střelce ze San Bernardina, kvůli kterému se na internetu strhl obrovský boj korporací vůči politikům, FBI a dalším vládním organizacím.

Apple totiž nechce FBI odemknout zablokovaný telefon a podporují ho v tom i ostatní korporace, ovšem FBI má podporu některých politiků včetně kandidátů na prezidenta a snaží se s Apple vyjednat odemknutí iPhonu. Apple navíc tvrdí, že přístup ke svým zařízením nemá. John McAfee se tedy nabídl FBI, že telefon odemkne a to za méně než tři týdny.

„Tady je moje nabídka pro FBI. Bezplatně dešifruji informace z telefonu střelce ze San Bernardina. Použiji k tomu svůj tým a budeme v první řadě používat sociální inženýrství s tím, že nám to nebude trvat déle jak tři týdny. Pokud přijmete moji nabídku, nebudete muset žádat Apple aby umístil backdoor do svých výrobků, to by totiž znamenalo konec Ameriky takové, jakou ji známe,“ uvedl ve svém otevřeném dopise pro FBI John McAfee.

McAfee má tým svých hackerů, který je podle odborníků složen ze skutečně těch nejlepších lidí na této planetě, co se hackování týká. Jen 25% z nich je však těmi, co skutečně hackují pomocí softwaru, zbytek jsou sociální inženýři. Právě sociální inženýring proslavil nejznámějšího hackera historie, kterým není nikdo jiný než Kevin Mitnick.

Problém je v tom, že Apple tvrdí, že nemá do zařízení uživatelů žádný přístup a aby se do něj dostal, musel by jej v podstatě hacknout a prolomit zabezpečení, což se mu příliš nechce. Situace však došla tak daleko, že FBI chce, aby Apple dal backdoor do všech svých zařízení a aby je odemkl na žádost FBI, kdykoli to bude potřeba. To se pochopitelně nelíbí nejen Applu, ale ani dalším firmám a uživatelům. Uvidíme tedy, jak celá situace dopadne.

21
John Mcafee photographed at his home in Belize Nov. 2012.Photograph by Brian Finke

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.