Zavřít reklamu

FacebookSociální síť Facebook nabízí možnost přidávat nejen klasický text, ale také jej formátovat, což většina lidí zřejmě netuší. Novou funkci totiž Facebook začal nabízet teprve nedávno a navíc je zatím dostupná pouze pro příspěvky u událostí. To znamená, že prozatím nemůžete formátovat text na své zdi nebo stránce, ale pouze v příspěvcích vložených jako komentář pro nějakou událost. U těch máte možnost udělat základní formátování textu jako je změna písma na tučné, kurzíva, přeškrtnuté atd.

Stačí když začnete psát příspěvek k nějaké události a zvolíte možnost formátovat text pomocí ikony, kterou vidíte přímo pod polem pro vkládání textu. Následně stačí normálně psát a přidávat speciální znaky jako jsou hvězdičky nebo vlnovka a tím formátovat text. Facebook nabízí pro formátování textu také nápovědu, kterou můžete vidět přímo u psaní příspěvku nebo v galerii v tomto článku.

Uvidiíme zda se Facebook rozhodne a tuto funkci nakonec nabídne všem přímo na zdi nebo zda zůstane navždy pouze pro vybrané příspěvky u událostí. Pokud si chcete formátování textu vyzkoušet sami, stačí okomentovat nějakou událost a zapnout tuto možnost pomocí ikonky pro HTML.

FB

 

Dnes nejčtenější

.