Zavřít reklamu

12-2-0

Apple před dvěma dny po boku nového OS X 10.11.5 vydal také pro počítače Mac nový iTunes 12.4, který přináší některé změny v oblasti uživatelského rozhraní. Nový, mírně poupravený design je pro uživatele především jednodušší a díky němu se v iTunes lépe orientuje. Uživatele potěší také přepracovaný přepínač mezi hudbou, filmy, aplikacemi, podcasty. Nově jsou kategorie schované do vysouvacího menu, zatímco ve staré verzi byly ikony vedle sebe. Dobrou zprávou může být, že Apple nepřepracoval pouze design, ale opravil i několik chyb.

Konkrétně Apple zapracoval na rychlosti systému, která je pro mnoho uživatelů opravdu znatelná. Jeden z uživatelé Redditu poznamenal, že dříve mu na MacBooku Pro 2012 trvalo asi 3 minuty, než iTunes zkontrolovalo knihovnu. Po aktualizaci na verzi 12.4 se čas snížil na pouhých 20 sekund, což je opravdu znatelný rozdíl. I když se Apple zaměřuje hlavně na plynulost aplikací v systému OS X, tak portál Appleinsider uvedl, že výkon byl mírně zvýšen i v iTunes pro Windows.

iTunes je často kritizován za pomalou rychlost pokud jde o systém Windows. Tato kritika se na internetu objevuje už několik let, ale Apple se snaží zrychlit i Windows verzi, protože iTunes už není pouze o synchronizaci hudby. Nabízí také ostatní služby mezi které patří stahování/kupování videí, aplikací, e-knih a nechybí ani podpora nejnovější služby Apple Music. Všechna iOS zařízení jsou opravdu v dnešní době závislá, co se týče hudby na synchronizaci přes zmiňovaný iOS.

Minulý týden kolovala po internetu zpráva, že iTunes uživatelům maže jejich vlastní hudební soubory z pevného disku, navíc bez jejich souhlasu. Toto pak následně potvrdilo mnoho uživatelů, kteří tímto způsobem údajně přišli i o mnoho cenných hudebních souborů, z nichž některé mohou být ztraceny na vždy. Apple se k chybě vyjádřil a dobrou zprávou je, že po nainstalování iTunes 12.4 se již skladby nemažou.

iTunes

*Zdroj: Appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.