Zavřít reklamu

iTunes 12.2 logoApple dnes po boku nového OS X 10.11.5 vydal také pro všechny podporované Mac počítače nový iTunes 12.4, který přináší některé změny v oblasti uživatelského rozhraní. Nová verze přichází po dlouhých sedmi měsících, kdy Apple vydal iTunes 12.3, což je poměrně dlouhá doba na to, jakou péči ve skutečnosti iTunes potřebuje.

Nový, mírně upravený design, by měl být pro uživatele především jednodušší a mělo by se tak díky němu v iTunes lépe orientovat. Hned na první pohled si po aktualizaci všimnete přepracovaného přepínače mezi hudbou, filmy, aplikacemi, podcasty atd. Nově jsou totiž kategorie schované do vysouvacího menu, zatímco ve staré verzi byly ikony vedle sebe a zabíraly tak více místa. Nově jsme se dočkali také zcela nového postranního menu, který má usnadnit přepínání mezi skladbami, umělci a také mezi vytvořenými nebo přidanými playlisty z Apple Music.

Dnešní update by také mohl opravovat závažnou chybu, kdy program mazal uživatelovo data respektive skladby, které byly pro něj cenné. Je ale dost možné, že Apple chybu ještě opravit nestihl a dočkáme se jí až s další verzí, která by mohla přijít po WWDC 2016, jenž se má konat už za necelý měsíc.

Užijte si svoji hudbu, filmy, TV pořady, podcasty a další obsah ve zjednodušeném rozhraní:

  • Navigace. K přecházení mezi knihovnou, Apple Music, iTunes Storem a dalším obsahem nyní můžete používat tlačítka Zpět a Vpřed.
  • Výběr médií. Snadno přepínejte mezi Hudbou, Filmy, TV pořady a dalšími kategoriemi. Vyberte si položky, které chcete procházet.
  • Knihovny a playlisty. Zobrazte svoji knihovnu na bočním panelu novými způsoby. Přidávejte skladby do playlistů přetahováním. Upravte boční panel tak, aby se na něm zobrazovaly jen vybrané položky.
  • Nabídky. Nabídky v iTunes jsou teď jednodušší a snáze použitelné. Přizpůsobte si svoji knihovnu pomocí nabídky Zobrazení nebo vyzkoušejte kontextové nabídky na různých typech položek
Mac Windows iTunes FB

Dnes nejčtenější

.