Zavřít reklamu

iTunes 12.2 logoMinulý týden kolovala po internetu zpráva, že iTunes uživatelům maže jejich vlastní hudební soubory z pevného disku, navíc bez jejich souhlasu. Toto pak následně potvrdilo mnoho uživatelů, kteří tímto způsobem údajně přišli i o mnoho cenných hudebních souborů, z nichž některé mohou být ztraceny na vždy. Postupnou medializací celého problému pak došlo k tomu, že se musela vyjádřit i společnost Apple. A ta v jejich nejnovějším prohlášení sdělila, že o tomto problému ví a že se snaží o co nejrychlejší vydání hotfixu, který daný problém v iTunes vyřeší. 

I přes to, že Apple o problému ví a chystá se ho řešit, není ještě zdaleka vyhráno. Programátoři Applu prý nejsou schopní tento problém spolehlivě replikovat, tudíž říkají, že není stoprocentně jisté, že nový update iTunes všechno vyřeší. To v překladu také znamená, že stále neví, co přesně tuto chybu spouští. Společnost prý bere všechny zprávy o smazání souborů velice vážně a žádá od uživatelů strpení.

Je velice pravděpodobné, že tento „hotfix“ se dostane do nejbližší plánované aktualizace 12.4, která by měla zároveň obsahovat vizuální zlepšení a zpřehlednění uživatelského rozhraní. Je ale také možné, že pokud Apple zhodnotí současný problém za kritický, vydá malý patch i do současné verze 12.3.

Celý problém pro některé uživatele vypadal tak, že po přihlášení v iTunes, či k Apple Music, začal program scanovat hudební soubory v knihovně a nahrazoval je (pokud to byly ripy) adekvátními náhradami z katalogu. Co nahradit nešlo, bylo automaticky smazáno. Pokud tedy často pracujete s iTunes, doporučujeme udělat si zálohu hudebních souborů, obzvláště pokud máte v knihovně nějaké vzácné audiosoubory.

Apple Music iTunes FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.