Zavřít reklamu

1458591887470

Již v únoru tohoto roku šéf iTunes Eddy Cue slíbil, že nová verze iTunes dorazí společně s operačním systémem OS X 10.11.4 a přinese jednoduchý design, díky kterému bude použití Apple Music snadnější. Aktualizace OS X 10.11.4 již vyšla, ale příchod nového iTunes byl odložen. Očekává se, že tedy Apple přidá nové iTunes až v OS X (MacOS) 10.12 „Fuji“. Na internetu se objevil jeden z prvních konceptů nového iTunes. Tentokrát se o něj postaral designér Thadeu Brandão.

Brandão vytvořil koncept iTunes, kde uživatel uvidí vše na jednom místě – ať už je hudbu stáhnutou z Apple Music nebo přidanou do iTunes přímo z počítače. Všechny skladby by byly rozděleny do mřížky, kde bychom viděli albumarty interpretů. Po kliknutí na obrázek by se zobrazil profil interpreta přímo na Apple Music.

itunes-concept-grid

V horní liště bude k dispozici také odkaz „obchod“, který by měl uživatele odkázat přímo na vyhledávač, protože v základním rozhraní žádný vyhledávač k dispozici není. Na obrázku níže můžeme vidět zobrazení samotného profilu. Můžeme vidět, že Brandão využívá známý postranní panel, který vypadá mnohem lépe než v současné verzi iTunes. V postranním panelu bychom také měli nalézt seznam nejčastěji přehrávaných skladeb nebo oblíbené skladby. Kompletní seznam fotografií konceptu naleznete pod tímto článkem.

itunes-concept-list

Apple má podle zahraničního serveru Bloomberg News v úmyslu přepracovat svou rok starou hudební streamovací službu Apple Music i pro iOS 10, který by měl být představen v červnu na WWDC. Společnost chce redesignovat uživatelské rozhraní do podoby, která by byla více intuitivní. Apple se také chystá výrazně posílit integraci svých streamingových odvětví a také rozšířit své online rádio. Nové uživatelské rozhraní by mělo klást důraz na černou a bílou barvu, které nahradí aktuální barevný a průsvitný vzhled. Vše by tak mělo být čistší, minimalistické a jednoduché.

itunes-concept-coverflow
itunes-concept-video-player
itunes-concept-time-progress
itunes-concept-transport-controls

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.