Zavřít reklamu

iOS 9 Siri iconVčera jsme vás informovali o tom, že Apple již testuje OS X 10.12 s označením „Fuji,“ a který by měl vyjít na podzim tohoto roku. Nový systém údajně nabídne pozměněný design a novou hlasovou asistentku Siri, kterou můžete znát například z vašeho iPhonu. Tu by mělo být možné aktivovat přímo v menubaru pomocí nové ikony nebo díky klávesové zkratce. Apple údajně Siri pro OS X testuje od roku 2012, ale až po čtyřech letech by měla být dostupná pro širokou veřejnost. Jak by mohla Siri vypadat, ukázal ještě před vydáním OS X El Capitan grafik – Salamon Aurélien.

Jedná se o starší koncept, protože o myšlence hlasové asistentky pro počítače Mac si povídají přední vývojáři celkem dlouho. Apple by měl konečně dokončit hlasovou asistentku a zareagovat tak na Cortanu, která je dostupná ve Windows 10, bohužel mnoho uživatelů si na Cortanu stěžuje, a to z důvodu že nefunguje korektně.

Na konceptu můžeme vidět funkcejako je například sdílený clipboard mezi Apple zařízeními, Touch ID pro MacBooky a v neposlední řadě Siri, kde uživatel pomocí aplikace umístěné v Docku spustil Siri a následně vyslovil příkaz „Play Beauty In The Sky,“ Siri písničku spustila v iTunes.

Pokud by Apple opravdu přidal Siri do počítačů Mac, znamenalo by to opět obrovský skok dopředu co se osobních počítačů týče. My pevně doufáme, že Apple začne pracovat na České verzi, která stále není dostupná.

Siri OS X 10

Siri_mac_OSX
mZ20B0

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.