Zavřít reklamu

Apple Watch reserve strap iconKdyž Tim Cook představil v září roku 2014 hodinky Apple Watch, setkaly se automaticky s obrovských úspěchem. Na pulty zahraničních Apple Storů se dostaly ale až 24. dubna minulého roku, přesto ale podle nejnovějšího průzkumu většina majitelů by chtěla na hodinkách několik věcí změnit, tou hlavní je výdrž baterie. Z osobní zkušenosti můžu říct, že hodinky vydrží při občasném zkontrolování času nebo notifikací zhruba dva dny. Problém s baterií mohl vyřešit rezervní řemínek, který poskytl hodinkám až 30 hodinovou životnost baterie. Jenže jak server iDropNews nedávno informoval, s příchodem WatchOS 2.0.1 je těmto řemínkům s baterií konec.

Rezervní řemínek je jedním z nejvíce pokrokových příslušenství pro jablečné hodinky. Řemínek využívá „tajný“ diagnostický port, kterým se mohou hodinky dobíjet, zatímco vy je nosíte na své ruce. Ve svém těle má tři polymerové lithiové články, které jsou chráněny pogumovaným voděodolným materiálem. Řemínek tak splňuje všechny normy, které Apple doporučil pro jejich výrobu.

Jak již bylo řečeno watchOS 2.0.1 a novější znemožní použití diagnostického portu v „normálním režimu“, tudíž se hodinky nenabíjí a hlavní funkce řemínku je tak nefunkční. Tvůrci napsali: „V posledních WatchOS verzích se Apple rozhodl odstranit veškerou funkčnost portu, čím zablokovali funkčnost záložního řemínku. Myslíme si, že to bylo ze strany Applu úmyslné, aby blokoval rozvoj výrobců, kteří vyrábějí také řemínky pro Apple Watch.

Společnost žádá o obnovení funkčnosti diagnostického portu, přesto přiznává, že bude nejspíše žádost smetena ze stolu. Pokud tedy má uživatel WatchOS 2.0 a starší, může pohodlně nabíjet své hodinky přes řemínek.

Mnoho analytiků si také myslí, že to byl úmyslný krok ze strany Applu, protože nedávno dostal patent na inteligentní řemínky, které by zmiňovaný port využívaly. V pásku hodinek by se tak mohly ukrývat další komponenty, které by například dokázaly měřit krevní tlak, zvýšit zmiňovanou výdrž baterie a nebo navigovat vás i bez iPhonu pomocí zabudovaného GPS modulu.

inteligentni-reminek-apple-watch-fb

*Zdroj: iDropNews.com

Dnes nejčtenější

.