Zavřít reklamu

Apple Watch Edition iconApple si podal patentovou přihlášku na modulární chytré řemínky pro Apple Watch, které by umožnily přidávat hodinkám nové funkce. Tím by mohly sloužit například jako bezdrátové nabíjení baterie v Apple Watch, mohla by v nich být i zabudovaná baterie a nebo GPS modul. Patent byl nazván „Modular functional band links for wearable devices,“což v překladu znamená „Modulárně funkční pásek, určený pro nositelná zařízení.“

Spíše než zabudování různých komponent přímo do těla hodinek, návrh ukazuje dva oddělitelné kusy náramku, které mohou fungovat buď sériově nebo paralelně. Kromě baterie by mohl být v řemíncích displej, fotoaparát, teploměr, reproduktor a nebo měřič krevního tlaku.

K připojení modulu by sloužil diagnostický port na hodinkách Apple Watch, který v současné době využívají pouze zaměstnanci Apple Storu k diagnostice zařízení. Apple by se mohl rozhodnout přidat chytré pásky někdy v budoucnu, nebo je přinést jako novinku k Apple Watch druhé generace, které očekáváme koncem roku.

Patent se tak shoduje s informacemi, které jsme získali od našeho zdroje, že Apple představí chytré řemínky, jenž budou doplňovat hodinkám chybějící funkcionalitu. Vypadá to tedy, že se Apple skutečně chystá vydat právě tímto směrem, který je ve výsledku nejchytřejší.

apple_watch_patent_smart_band
Apple Watch 2 FB 3

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.