Zavřít reklamu

Samorost 3 iconKterý majitel iPhonu nebo iPadu by neznal populární hru Machinarium, která se stala hitem v App Storu a ve své době se v žebříčku dostala i před takové tituly, jako například Angry Birds. Ze hry se stal velký hit i přes svou vyšší cenu $4,99. Věděli jste ale, že Machinarium je dílem českého studia Amanita Design, který také stojí za legendární hrou Samorost, jenž letos oslavila své 16. narozeniny od vydání v roce 2003 a druhý díl 11. narozeniny od vydání v roce 2006? Jestli ne, tak určitě věnujte pozornost následujícím řádkům.

Amanita Design totiž před pár dny vydala 3. pokračování své úspěšné hry s předvídatelným označením Samorost 3. Hra je dostupná nejenom pro PC, ale také pro Mac a v Mac App Store je k zakoupení za příjemných 19,99 €, což je nějakých 540 Kč. Za zmínku rozhodně stojí, že hned druhý den po spuštění se hra na Steamu vyhoupla opět na přední příčky nejprodávanějších titulů a v sekci Dobrodružné se drží do teď. A co víc, v Mac App Store je hra 2. nejpopulárnější mezi placenými aplikacemi, což už je opravdu úctyhodný výkon.

V Samorost 3 si zahrajete v nevšedním příběhu za trpaslíka, se kterým projdete celkem devět do detailu propracovaných planet a snažíte se vyřešit záhadu. Nejzajímavější je samozřejmě grafika hry, která je skutečně nevšední a pak také styl, hudba od Tomáše Dvořáka i postavy, které jsou typické pro studio Amanita Design. Hra je úspěšná hlavně díky jednoduchému ovládání a také především díky neuvěřitelně detailně vykreslenému a pestrobarevnému prostředí.

Pokud by vám 3. titul připadal na vaše poměry drahý a raději byste si Samorost jen otestovali, zda by vás vůbec tato série chytla, pak zkuste její druhý díl, který je v Mac App Store momentálně dostupný za nízkých 2,99 € (cca 80Kč). Případně můžete vyzkoušet i Machinarium pro Mac, které lze zakoupit za 9,99 € (270 Kč). Samorost 3 si stáhnete z odkazu níže.

[appbox appstore simple id1090881011]

Dnes nejčtenější

.