Zavřít reklamu

App Store icon

Oficiální obchod aplikací App Store zaznamenal za 7 let od svého spuštění přes 100 miliard stažených aplikací nebo her. Zároveň díky němu vývojáři vydělali přes 30 miliard amerických dolarů. Apple se na konferenci WWDC 2015 pochlubil, že na App Store naleznou uživatelé přes 1,5 milionů aplikací a tento počet každým dnem roste. Aby Apple zabránil nějakému stereotypu, sestavil podle Bloomberg speciální tým, který by měl připravit novinky pro App Store. Asi nejvýznamnější novinka by umožnila vývojářům zaplatit poplatek, tím by se  jejich aplikace umístila na více viditelné místo.

Apple zvažuje zavést placené vyhledávání. Uživatel by tak mohl viděl „placené“ aplikace na horních příčkách vyhledávání. Například, když vývojář zaplatí, aby se aplikace zobrazila když někdo zadá „fotball“ nebo „puzzle“, uvidí aplikaci ve vyhledávání na horní pozici,“ uvedl Bloomberg.

Apple řekl, že má přibližně 1000 zaměstnanců, kteří pracují na projektu pod vedením Todda Terisi, který dříve pracoval v týmu iAD. Podle zdrojů o kterých mluvil Bloomberg, Apple sestavil relativně nový tým a tak není jasné, kdy a přesně jaké změny budou zavedeny do obchodu App Store.

Tato zpráva přichází čtyři měsíce poté, co Apple udělal změnu vedení a povýšil Phila Schillera. Ten má od prosince za úkol dohlížet zejména na (Mac) App Store. Od té doby se postaral o několik příjemných změn, které v obchodě s aplikacmei nastaly. Jak poznamenal server 9to5mac, Phil se postaral o kategorii nejlepší nové aplikace, které se nemění už jednou za týden, ale minimálně dvakrát, ale zatím stále nepravidelně. Je dost možné, že Apple bude nejenom zmiňovanou kategorii aktualizovat každý den. Phil stojí například i za velice oblíbenou kategorií “App of the Week,” ve které je vybraná aplikace na týden zdarma v rámci iTunes App Store.

Poslední změna vyhledávání přišla ještě před povýšením Phila, konkrétně v listopadu roku 2015, kdy Apple představil výrazné zlepšení vyhledávacích algoritmů v App Store.

App Store apps

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.