Zavřít reklamu

Active UsersPro inzerenty jsou důležité imprese a počty UIP za měsíc nebo rok, pro nás je však důležité mít návštěvnost webu pod kontrolou téměř 24/7, abychom věděli na které články čtenáři jakým způsobem reagují, jaké kampaně propagace LsA fungují a tak dále. V poslední době jsme si s Danem oblíbili utilitku Active Users, která nám šetří zhruba tisíc návštěv /analytics.google.com denně.

Utilitka s názvem Active Users má v podstatě jen dvě zásadní z nichž jedna je zdarma a druhá placená. Jakmile aplikaci zapnete a přihlásíte se do ní pomocí svého gmail účtu který používáte v Google Analytics, okamžitě vidíte v menuBar počet lidí, kteří jsou aktuálně na vašem webu online. Pochopitelně si můžete zvolit jaké profily chcete hlídat.

Standardně se aktulizuje číslo v menuBar jednou za 300 vteřin, tedy každých pět minut. Pokud na něj ovšem kliknete, zobrazí se aktuální číslo, které se aktualizuje neustále. Frekvence obnovování v menuBar lze zvýšit, ovšem to je již placené.

LSA click

Další placenou vychytávkou je pak automatické upozornění pomocí sms, mailu a notifikace v momentě, kdy počet online uživatelů překoná nebo naopak klesne pod určitou hranici. Bohužel cena těchto vychytávek je již nesmyslně vysoká a autoři aplikace chtějí za odemknutí funkcí neuvěřitelných 60$ ročně. Nám však pro kontrolu bohatě dostačuje používání utility tak jak je ve verzi zdarma, jenž si můžete stáhnout z Mac App Store a věřím, že v této variantě bude dostačovat utilita drtivé většině uživatelů. Pokud tedy máte nějaký ten web, můžete jej sledovat i bez toho, aniž byste museli přímo na webu Google Analytics.

clicker

Dnes nejčtenější

.