Zavřít reklamu

V dnešní recenzi se podíváme na sportovní Bluetooth sluchátka Swissten Active, které jsou věnována lidem s aktivním životním stylem. To však neznamená, že je nemůžete používat i doma. Sluchátka Swissten Active už pár dní testuji a musím říct, že jsou ke sportu opravdu skvělá. Více podrobností si však ale řekneme až později. Zdržme se ale úvodních formalit a pojďme podívat na specifikace sluchátek.

Oficiální specifikace

Sluchátka Swissten Active jsou drobná, minimalistická a na první pohled vás na nich zaujme „žraločí ploutev“. Tento kus gumy slouží k tomu, aby vám sluchátka při sportovních aktivitách všeho druhu nevypadla z uší, čemuž napomáhá i „in-ear“ špuntová konstrukce. Swissten Active podporují Bluetooth 4.2 a jsou schopny fungovat až do desíti metrů od zdroje hudby. Uvnitř sluchátek se nachází 10mm drivery, frekvenční rozsah je poté klasicky 20 Hz až 20 KHz a impedance 16 ohmů. Uvnitř sluchátek se nachází lithiová baterie o kapacitě 85 mAh, díky čemuž vydrží sluchátka dodávat vašim uším hudbu až po dobu téměř pěti hodin. Baterii dobíjíte klasickým microUSB kabelem, který zapojíte do multifunkčního ovladače na spojovacím kabelu. Tímto ovladačem můžete samozřejmě ovládat hlasitosti, přeskakovat skladby a další. Sluchátka taktéž disponují mikrofonem, díky čemuž můžete jednoduše odpovídat na příchozí hovory. Swissten Active jsou k dispozici ve třech barevných variantách – černé, červené a limetkové.

Balení

Pokud už jste si někdy od Swisstenu něco koupili, tak jistě víte, že většina produktů této společnosti je balená do bílých blistrů společně s černočerveným brandingem. V tomto případě tomu není jinak. Ze přední strany krabičky jsou vyobrazená sluchátka, na zadní straně najdete průhledné okénko dovnitř krabičky. Samozřejmě se zde také nachází všechny specifikace a informace, které už jsme si představili v předešlém odstavci. Na jednom z boků krabičky se také nachází jednoduchý návod, který popisuje základní funkce multifunkčního ovladače. V samotné krabičce se poté mimo sluchátek nachází microUSB nabíjecí kabel a dvojice náhradních špuntů, které si můžete na sluchátkách měnit v závislosti na velikost vašich uší. Dobrou zprávou je, že si tedy náhradní špunty nemusíte kupovat zvlášť. Pouze si musíte dávat pozor, abyste je neztratili.

Zpracování

Sluchátka svým zpracováním odpovídají své ceně, která není ani 500 korun. Nečekejte tedy všemožné prémiové materiály. Swissten Active jsou vyrobeny z kvalitního plastu a samozřejmě gumových částí. Tím samozřejmě nechci říct, že by se jednalo o nekvalitně zhotovená sluchátka, to ani náhodou. Multifunkční ovladač disponuje třemi tlačítky, díky kterým můžete přeskakovat a pozastavovat skladby, měnit hlasitost, anebo přijímat hovory. Nachází se na něm ale také nabíjecí microUSB port krytý gumovou krytkou. Poslední částí jsou dvě diody, které vás informují například o vybité baterii a nabíjení.

Osobní zkušenost

Když jsem si sluchátka nedávno vzal na několikakilometrový běh, byl jsem mile překvapen kvalitou jejich zvuku. Při běhu poslouchám energickou a pozitivní hudbu, kterou Swissten Active zvládají naprosto perfektně. Zkreslení zvuku u normální hlasitosti nemáte šanci postřehnout, avšak u vyšší hlasitosti jej již pocítíte. Sluchátka taktéž perfektně zvládají basy a s ohledem na cenu sluchátek musím říct, že byste asi těžko hledali v této cenové relaci lepší sluchátka. Baterie mi vydržela něco přes čtyři hodiny, což naprosto koresponduje s údajem, který udává výrobce.

Při běhání dochází k různým otřesům, kvůli kterým mají sluchátka, především AirPods, tendenci z uší vypadávat. Špunty však zaručí, že vám sluchátka budou držet naprosto parádně a navíc k tomu přispějí i gumové „žraločí ploutve“, které špunty ještě podpoří. Zároveň také vnímám výhodu špuntů v tom, že se vám nedostane vítr do uší. Tím zamezíte nepříjemnému pocitu při běhání a také budete mít 100% jistotu, že uslyšíte jen hudbu a ne okolní ruch. Musíte si ale dávat pozor. Jelikož prakticky neslyšíte okolní zvuky, musíte být ostražití na každém kroku. Osobně rád běhám po polních cestách, tudíž mi nebezpečí v podobě projíždějících aut nehrozí, což však neplatí pro měšťany.

swissten_Active_fb

Závěr

Pokud hledáte skvělá sluchátka k vašim sportovním aktivitám za nízkou cenu, tak jste právě nalezli zlatý důl. Swissten Active jsou totiž opravdu skvělá, velmi dobře hrají a při koupi vám ani nevysají veškeré vaše útraty. Na jedno nabití vydrží hrát až necelých pět hodin, perfektně drží v uších a společně s multifunkčním ovladačem disponujícím mikrofonem máte jistotu, že bez problému odpovíte i na příchozí hovory. Osobně mi nezbývá nic jiného, než tato sluchátka doporučit.

Slevový kód a doprava zdarma

Společnost Swissten.eu si pro naše čtenáře připravila 20% slevový kód, který můžete uplatnit na celý sortiment značky Swissten. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „SALE20„. Společně s 27% slevovým kódem je navíc doprava na všechny produkty zdarma.

swissten_Active1

Dnes nejčtenější

.