Zavřít reklamu

iPhone 7 iconPředstavení nového iPhonu 7 se opravdu pomalu, ale jistě blíží. Do obchodů by se měl dostat na podzim tohoto roku. iPhone 7 by měl údajně mít nový duální fotoaparát, uživatelé by se neměli dočkat 3,5mm jacku pro sluchátka, který by měl být nahrazen dalším reproduktorem. Během včerejšího dne se však objevily údajně první reálné fotografie nového iPhonu 7 s vystouplým duálním fotoaparátem a bez Home Buttonu. Už od vydání iPhonu 5s se diskutuje, že Apple plánuje navýšit kapacitu úložiště v iPhonech. Italský web HDblog zveřejnil fotografii, na které můžeme vidět flash paměť SanDisk 256GB NAND, která je velice vhodná pro příští generaci nového smartphonu.

Apple byl firmě SanDisk věrný několik let, použil její flash paměťové čipy v iPhonu 5, iPhonu 6 a iPhonu 6 plus, zatímco ostatní modely používají NAND flash čipy od společnosti Samsung, SK Hynix a Toshiba. Na fotografii můžeme vidět, že se SanDisku podařilo rozměrově zmenšit velikost 256GB paměti, která je mnohem menší než protějšek s kapacitou 64 GB. Tím SanDisk potvrdil, že by mohl být iPhone 7 o 1mm tenčí a měl by disponovat větší 3100 mAh baterií. Na obrázku níže, můžete vidět dva čipy. Čip umístění nahoře, je nový s kapacitou 256GB, čip umístěný dole je aktuálně používaný a má kapacitu 64 GB.

Je otázkou, zda-li Apple ještě použije v nové generaci 16 GB čip, protože se zvyšujícími standarty je náročnost na úložiště větší, zejména pokud natáčíte videa ve 4K rozlišení. Aktuálně má Apple v nabídce tři velikosti úložišť, konkrétně 16 GB, 64 GB a 128 GB. Mnoho analytiků se domnívá, že pokud by Apple přestal používat 16 GB verzi vznikla by verze nová – 32 GB.

SanDisk-256GB

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.