Zavřít reklamu

iPhone 7 concept 5 iconApple jako každý rok představí nové iPhony pravděpodobně na začátku září. Mnoho informací o novinkách, vylepšeních a detailech však uniká již nyní. Pojďme si tedy připomenout, co by mohl potenciální iPhone 7/7 Plus přinést. Očekává se design podobný iPhonu 6/6s, mají však být odstraněny hlavní designové nedostatky, a to například plastové antény na zadní straně a vystupující čočka fotoaparátu nad záda iPhonu.

Pokud jde o zadní fotoaparát, stále více zdrojů tvrdí, že alespoň jeden ze dvou nových iPhonů, bude mít duální fotoaparát. To naznačilo i Sony, které při oznámení finančních výsledků řeklo, že v roce 2016 se dočkáme duálního fotoaparátu od velkých hráčů na trhu smartphonů.

Mnoho zahraničních webů nás také informovalo o tom, že iPhone se zbaví 3,5mm jack konektoru a Apple bude v balení dodávat buď bezdrátová sluchátka nebo sluchátka s Lightning konektorem. Některé zdroje si však myslí, že skutečný důvod odstranění jacku není pouze zeštíhlení telefonu, ale je to také kvůli tomu, že chce Apple u nadcházejícího iPhonu zvýšit poměr obrazovky a těla telefonu. To znamená, že displej bude pokrývat větší část telefonu. Ve výsledku se tedy ztenčí tělo, z větší části se odstraní prostor okolo displeje a uvnitř bude méně místa. Právě z tohoto důvodu nezbývá, než 3,5mm jack konektor odstranit.

Podle Digitimes se v druhé polovině tohoto roku a v příštím roce zvýší poptávka po FPCB, což jsou ohebné desky s plošnými spoji, které jsou často využívány ve velmi tenkých přístrojích, kterým by měl být i nadcházející iPhone. Právě v druhé polovině roku by měl totiž být iPhonu 7 představen, což nám mnohé naznačuje.

Je téměř jisté, že nový model telefonu od Applu obdrží funkci 3D Touch, která byla představena loni. Ta bude pravděpodobně rozšířena do více zařízení a mohla by se tak objevit i v iPadu. Co opravdu nové iPhony přinesou, se dozvíme nejspíše až v září, což je měsíc, kdy je Apple každoročně představuje.

iPhone 7 Lightning 3,5mm jack

*Zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.