Zavřít reklamu

MSQRD iconPřed půl rokem Snapchat představil novou funkci. Jednalo se o bláznivé selfie prvky, které se staly virálem. Když jste zmáčkli a podrželi prst na vašem obličeji, vyskočily na vás bláznivé efekty. Facebook nemohl zůstat pozadu, a tak koupil aplikaci MSQRD, aby měl přístup k vlastním selfie efektům. MSQRD byla vydána v prosinci pouze na iOS. Aplikace je již dostupná i na Android. Aplikace pracuje na podobném principu jako Snapchat, kdy používá rozpoznávání obličeje přes video, k transformaci tváře s komickými efekty.

Tech Insider jako první ohlásil akvizici a vývojáři populární aplikace to později potvrdili na svém blogu. Pro fanoušky MSQRD zakladatelé říkají, že budou pokračovat nadále v úpravách aplikace a brzy se dočkáme nových funkcí.

„Jsme nadšení, že můžeme spojit své síly s Facebookem a přinést technologii ještě více lidem. Pod Facebookem budeme moci oslovit lidi v daleko větším měřítku než předtím. Pro začátek budeme schopni přinést technologii více než 1.6 miliardy lidí. Jedná se o rozsah lidí, o kterém se nám nikdy nesnilo. I když teď budeme v partnerství s Facebookem, aplikace zůstane v provozu, takže budete moci pořizovat zábavné selfíčka a stále aplikaci používat. Můžete očekávat, že budeme pořád přidávat nové funkce.“ 

MSQRD je vybavena technologií, která by se mohla snadno protlačit až do samotné aplikace Facebooku. Není první aplikací, se kterou se Facebook snažil dohnat svého konkurenta. Před třemi lety Facebook udělal z funkce “šťouchnutí” z webových stránek samostatnou aplikaci, která pracovala podobně jako Snapchat, ale aplikaci po několika změnách a malému zájmu po roce a půl stáhli.

Ale aplikace MSQRD vypadá nadějně v krátkodobém horizontu a její technologie by se dala snadno použít ve všech fotografických službách a aplikací pro posílání zpráv, jako je Instagram nebo Messenger. A vypadá to, že MSQRD má v rukávu připravené nějaké nové funkce a vylepšení pro jejich fanoušky. Aplikaci si můžete zdarma stáhnout v App Storu.

[appbox appstore simple id1065249424]

MSQRD FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.