Zavřít reklamu

Mark Zuckerberg, CEO společnosti Facebook představil Home. Jedná se v podstatě o nadstavbu pro operační systém Android, která přinese nové zážitky z používání FaceBooku. Zuckerberg ukázal a vysvětlil, jak jsou moderní smartphony zaměřeny na aplikace, které komunikují s lidmi. Facebook však hodlá všechny ostatní aplikace vynechat a dostat se přímo do operačního systému tak, aby lidé mohli přímo z operačního systému komunikovat se svými přáteli. Cílem Facebooku bylo, abyste mohli kdykoli a kdekoli ve svém mobilním zařízení komunikovat s přáteli. Je jedno zda zrovna prohlížíte galerii, posloucháte hudbu nebo se díváte na zamknutou obrazovku svého telefonu nebo tabletu.

Zkrátka kdykoli chcete, máte díky Home možnost komunikovat s přáteli. To však Facebook dokázal jen díky tomu, že je Android opravdu otevřený operační systém, což také Mark několikrát zdůraznil. Díky otevřenosti mohli vývojáři integrovat Facebook co nejvíce do systému. Ve výsledku tak dosáhli toho, že Facebook home dokáže kdekoli v systému zobrazit malý obrázek chatu s vašimi přáteli. Cílem celé novinky, která bude dostupná již 12. 4. 2013, tedy za pouhých osm dní, je aby byl váš Android telefon stále co nejaktuálnější a poskytoval vám neustále novinky, o kterých informují vaši přátele.

Facebook Home bude k dispozici zdarma ke stažení 12. 4. 2013 pro HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S IV a Galaxy Note II. Společnost HTC bude také první na světě, která již v pátek 12. dubna 2013 zahájí prodej telefonu HTC First, který bude integrovat FaceBook Home. Vzhledem k tomu, že výše uvedené telefony patří mezi špičku toho, co lze mezi smartphony s Androidem pořídit, nabízí tedy Facebook ve spolupráci s HTC také levný smartphone, který nabídne všechny funkce Facebook Home. Buď si tedy koupíte jednu z vlajkových lodí HTC nebo Samsung a stáhnete si zdarma Facebook Home nebo si koupíte za pouhých 100$, tedy za 2000Kč telefon HTC First, který bude již Facebook Home integrovat. Na ostatní telefony zatím Facebook Home není k dispozici a jak se zdá, asi prozatím ani nebude.

Jediný problém je zřejmě v tom, že se váš telefon v podstatě promění v jedno velké notifikační centrum, které bude vždy a všude hlásit vše, co se stalo mezi vašimi přáteli. Pokud jste tedy opravdu závislý na sociálních sítích a potřebujete vědět, že Mařenka šla se psem a Pepíček dostal další pětku ve škole, je pro vás Facebook Home to pravé. Pokud je pro  Vás telefon pracovní nástroj, ve kterém sice máte Facebook, ale používáte jej jen když chcete a to pár desítek minut denně, jste normální člověk a Facebook Home není nic, bez čeho nemůžete žít. Osobně vidím největší problém v tom, že pokud je vám patnáct, máte 500 „přátel“, jen těžko ještě uvidíte obličej někoho v reálu, protože oči od displeje svého smartphonu již jen těžko odtrhnete.

Dnes nejčtenější

.