Zavřít reklamu

iPhone_5S_home_button_ringKdyž Apple v roce 2010 podepsal exkluzivní smlouvu na používání super silné slitiny s názvem liquidmetal, bylo zde mnoho spekulací o tom, kde by ji mohl využít. Jediná okamžitá odpověď zahraničních serverů bylo využití na jehličku pro vysunutí SIM karty. Někteří si mysleli, že Apple využije liquidmetal, neboli tekutý kov na šasi zařízení, zde by však byla cena příliš vysoká a tak byla alespoň na nějakou dobu tato možnost vyloučena.

Loni se objevili zprávy o tom, že Apple by jej mohl využít kromě jehličky na vysunutí SIM i někde jinde. To se potvrzuje i v nově podaném patentu. Například by z něj mohly být vyrobeny tlačítka na izařízeních a podle výkresů patentů by mohlo být vhodným kandidátem i domovské tlačítko (spínání, ne to co vidíme na povrchu). Zlepšit by to měla životnost a spolehlivost fyzických tlačítek.

V patentu se argumentuje, že současná tlačítka mají hned dva problémy. Prvním problémem je obtížnost vyrobit je s přesností, která je potřebná pro skvělou strukturu a tvar tlačítka. Montáž aktuálních dom spínačů je neefektivní a složitá. Rozmístění jednotlivých „výstupků“ na spínači tlačítka není vždy tak přesné, jak je požadováno. Druhým problémem je to, že se tlačítka stávají v průběhu času méně citlivými a hůře reagují. Dochází zde k mírné deformaci a tak mění svou původní formu.

Liquidmetal by vyřešil oba tyto problémy, není však stoprocentně jisté, že se jej v blízké době dočkáme. Je zde však alespoň pravděpodobnost, že se tekutého kovu jednou můžeme (prozatím alespoň ve „střevech“ iPhonu) dočkat.

liquidmetal
Liquidmetal-Home-Button-660x330

iPhone 5s Touch ID

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.