Zavřít reklamu

Pořizování fotografií

Pokud potřebujete při focení pomocnou ruku, pomůže vám tento šikovný hack. Funguje s režimy Portrét, Foto i Panorama  při fotografování ze zadního fotoaparátu a s režimy portrét a tradiční fotografie pro přední fotoaparát. Stačí otevřít aplikaci Fotoaparát a stisknutím jednoho z tlačítek hlasitosti pořídit fotografii nebo spustit panorama.

Pořizování videí

Stejný trik můžete použít i při pořizování videa. Stačí v aplikaci Fotoaparát přepnout do režimu videa a poté stisknutím některého z tlačítek hlasitosti zahájit pořizování videa. Opětovným stisknutím jej můžete zastavit, nebo můžete tlačítko po celou dobu držet a pořizovat video – po uvolnění tlačítka se nahrávání zastaví.

Pořizování sekvence fotografií

Roztržená fotografie usnadňuje úpravy fotografií iPhonu, protože vám dává na výběr více možností. Pokud máte iPhone XS, iPhone XR nebo novější, můžete pořizovat sekvence fotografií stisknutím a podržením tlačítka zvýšení hlasitosti. Chcete-li to umožnit, přejděte do Nastavení -> Fotoaparát a aktivujte položku Fotit sekvence tlačítkem zesílení zvuku. Pokud už režim sériového snímání používáte, je důležité se naučit, jak na iPhonu odstranit duplicitní fotografie.

Skenování dokumentů

Vestavěný skener dokumentů v iPhonu funguje v aplikacích, jako jsou Soubory, Pošta, Poznámky a Připomínky. Vzhledem k tomu, že tato funkce využívá aplikaci Fotoaparát, můžete místo stisknutí tlačítka spouště na obrazovce stisknout kterékoli tlačítko hlasitosti a pořídit sken potřebného dokumentu.

Odložení budíku

Pro ty, kteří místo klasického budíku používají iPhone, je určen tento trik. Pokud ráno napůl spíte a nechce se vám na displeji v rozespalosti hledat tlačítko pro odložení buzení, stačí stisknout kterékoli tlačítko hlasitosti a buzení se odloží.

Vypnutí budíku

V předchozí části jsme si popsali, jak stiskem libovolného tlačítka pro ovládání hlasitosti na iPhonu můžete odložit buzení. Tím ale možnosti v tomto směru nekončí. Pokud po odložení buzení stisknete tlačítko pro ovládání hlasitosti ještě jednou, buzení jednoduše zcela vypnete.

Kontaktování tísňové linky

Když se ocitnete v nouzi a nemůžete trávit čas odemykáním iPhonu, abyste zavolali na tísňovou linku, Apple vám to usnadní. Chcete-li se rychle spojit s tísňovou linkou, stačí podržet boční zamykací tlačítko a jedno z tlačítek hlasitosti (nebo všechna tři tlačítka), dokud se neobjeví posuvník Tísňové volání.

Deaktivace Face ID nebo Touch ID

Odemykání iPhonu pomocí Face ID můžete dočasně zabránit. Stiskněte a podržte boční tlačítko a jedno z tlačítek hlasitosti po dobu dvou sekund. Zobrazí se stejná obrazovka jako při volání na tísňovou linku. Po zobrazení posuvníků stiskněte boční tlačítko pro okamžité uzamčení iPhonu, který se automaticky uzamkne, pokud se zhruba minutu nedotknete obrazovky.

Reset iPhonu

Pokud váš iPhone zamrzl a nelze jej restartovat, budete možná nuceni provést obnovení továrního nastavení. To provedete tak, že stisknete tlačítko zvýšení hlasitosti, poté tlačítko snížení hlasitosti a poté tlačítko pro vypínání, dokud se na černém pozadí nezobrazí logo Apple. Jakmile se znovu objeví zamykací obrazovka, znamená to, že byl proveden tvrdý reset.

Ztišení příchozí hovoru

Chcete rychle ztišit hovor, když jste zaneprázdněni? Stisknutím kteréhokoli tlačítka hlasitosti ztišíte příchozí běžné hovory i hovory FaceTime a také zastavíte vibrace, pokud je telefon v režimu vibrací.

 

 

Dnes nejčtenější

.