Zavřít reklamu

iPhone unlock - iconVideo, kde lze odemknout iPhone chráněný kódem i bez nutnosti zadat heslo je jen podfuk. Video se stalo během posledních pár dnů poměrně úspěšné, jelikož si všichni mysleli, jak slabé zabezpečení Apple má, ale opak je pravdou. Půlminutové video s názvem „iPhone Unlock Without Passcode Glitch,“ líčí to, jak uživatel získal přístup k zaheslovanému iPhonu, na kterém je zapnuto Touch ID. Vše proběhlo díky Siri, které se zeptal na čas.

Když mu Siri ukáže kolik je hodin, klikne na ně a ty ho navedou přímo do aplikace „Hodiny“. V ní spustí Minutku, kde vybere volbu „Po skončení“ a poté „Koupit další zvuky.“ Tato volba ho nasměrovala do iTunes a poté již stačilo zmáčknout domovské tlačítko, čímž se ocitne na hlavní ploše bez toho, aniž by musel znát heslo.

Na video se podívalo již 440 000 lidí za 4 dny a mezi uživateli iPhonů to vzbudilo rozporuplné reakce. Někteří děkovali za to, že YouTuber chybu odhalil, někteří to ihned vyzkoušeli a potvrdili, že to opravdu funguje. Já sám jsem vše zkoušel a mohu potvrdit, že žádné riziko vám nehrozí a nikdo se do vašeho iPhonu nedostane.

Pokud si totiž uvědomíte, jak vše probíhá, všimnete si, že to funguje jen díky tomu, že uživatel aktivuje Siri dlouhým podržením domovského tlačítko. To však navíc kromě zapnutí Siri vyvolá i odemknutí telefonu pomocí Touch ID. Díky tomu se tak dostanete na domovskou plochu ihned po poklepání na hodiny. Můžete si vyzkoušet zapnout Siri například pomocí kraje prstu tak, aby tlačítko nesnímalo váš prst a poté se vám iPhone nepodaří odemknout a návod vám bude fungovat jen po krok s koupením dalších zvuků. Do iTunes Store vás totiž systém nepustí.

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.