Zavřít reklamu

iPhone 7 dual camera icon

Uprostřed zvěstí o duálním fotoaparátu, který by mohl být součástí nového iPhonu 7, nedávno Apple předložil patentovou přihlášku. Ta nám dává vzácnou možnost náhlédnout do toho, co Apple chystá s duálním fotoaparátem a jak by mohla vypadat nová aplikace Fotaparát v iOS. Patent popisuje duální kameru, která má specifické funkce. Jedna čočka kamery by nahrávala standardní širokoúhlé video, kdežto druhá čočka by zachytila ve stejný čas zvětšené video nebo fotografie. V aplikaci Fotoaparát byste měli vidět obraz každé z čoček, který by šel následně přizpůsobit.

Při pořizování videa nebo fotografií, jsou uživatelé schopni přecházet mezi přiblíženým a normálním obrazem. Vše by mělo být velice ostré. Apple také popisuje možnost nahrávat současně slo-mo a běžně rychlá videa, která by se ve výsledku  spojila a dokázala tak nabídnout něco unikátního. Všechna tato videa a snímky by jste následně mohli zkombinovat a následně editovat v programu iMovie. Díky tomu by se stal iPhone 7 velice profesionálním nástrojem pro pořizování a následnou postprodukci videa.

Pomocí informací získaných z patentu, vytvořil videographer Matt Gonzalez unikátní video, ve kterém je vidět, jak by mohla celá technologie fungovat.

Můžeme si také uvést konkrétní případ patentu. Dítě slaví narozeniny, rodič by mohl zachytit video-okamžiky předtím než dítě svíčky na dortu sfoukne, a to pomocí standardní širokoúhlé čočky. Poté by zapnul funkci „rozdělených obrazovek“ čímž by aktivoval druhou čočku fotoaparátu. Na tu by mohl pořizovat slow-mo video, jak dítě svíčky sfoukává. Následně by měl rodič ve své galerii tři videa – první ze širokoúhlé čočky, druhé z slow-mo čočky a třetí video, by bylo kombinací obou videí. Vše by se mělo samozřejmě dát nastavit. Celkově funkce vypadá opravdu velice dobře a jsem si téměř jistý, že by to mobilní průmysl pozvedlo opět na vyšší úroveň.

iPhone 7 by měl vyjít na podzim tohoto roku, podle dostupných informací by neměl mít 3,5mm jack. Také by měl disponovat nejnovějším procesorem A10. Apple by měl opět změnit design celého iPhonu.

dual-camera-interface-800x540

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.