Zavřít reklamu

iPhone-7-Headphone-vs-Lightning-250x264Před šesti týdny se k nám vůbec poprvé dostala od japonského server Mac Otakara informace, že Apple plánuje u iPhonu 7 odstranit 3,5mm jack pro sluchátka a vše by tak bylo možné připojit jen pomocí multifunkčního Lightning konektoru nebo pomocí bezdrátové technologie Bluetooth. K této informaci se nyní přidává čínské stránky Anzhuo.cnWei Feng, které citují zprávu od dodavatelských řetězců, kteří potvrdily, že Apple tak skutečně plánuje učinit.

Obě webové stránky tvrdí, že iPhone 7 nebude mít sluchátkový jack a Apple vydá vlastní bezdrátová Beats sluchátka, která k iPhonu 7 pravděpodobně přibalí. Informace by se ale měly brát s rezervou, dokud je nepotvrdí ještě další zdroje, ovšem i tak dost možná nastiňují možnou budoucnost, která by ne zrovna všechny musela potěšit.

Server Mac Otakara, který se zprávou původně přišel, tvrdí, že Apple představí nová sluchátka EarPods s Lightning konektorem, což se zdá mnohem pravděpodobnější, jelikož společnost už nabízí bezdrátová sluchátka Powerbeats 2, Solo2 a Studio společně se společností Beats, kterou odkoupila. Navíc ale server tvrdil, že iPhone 7 by měl disponovat novým, stejně velkým, Lightning konektorem, který nabídne DAC nebo digital-to-audio converter, aby k němu přes redukci bylo možné připojit jakákoli sluchátka s 3,5mm jackem.

Spekulace týkající se odstranění sluchátkového jacku ale rozvířily ještě další spekulace ohledně bezdrátového nabíjení. Uživatelé by totiž nebyli schopni zároveň nabíjet a mít připojená sluchátka přes Lightning konektor, a tak by bezdrátové nabíjení dávalo větší smysl. Je ovšem možné, že se Apple ani k jednomu kroku neuchýlí.

Preferujete, aby iPhone 7 disponoval 3,5mm jackem nebo jen Lightning konektorem?

Jen Lightning konektor
3,5mm jack

Quiz Maker

iPhone 7 Lightning 3,5mm jack

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.