Zavřít reklamu

iPhone 7 3,5mm jack Lightning icon
I přesto, že Apple ještě nic oficiálně neoznámil, je již podle dlouhodobých spekulací téměř jasné, že nadcházející iPhone 7 nebude mít jack konektor pro sluchátka. Mnozí výrobci si z Applu kvůli tomuto rozhodnutí střílí – poslední takový posměšek pochází z dílny Samsungu při představení nového Galaxy Note 7, kdy bylo proneseno „Víte, co bude ještě mít?“ začal… „Audio jack. Jen tak říkám.“

Z historického hlediska šel Apple vždy proti proudu. Začalo to návrhem Macu, který přinesl změnu z 5,25 palcových disket na 3,5 palcové rotující úložné médium. To přineslo mezi odborníky na počítače řadu nevole. Když se na tento krok podíváme zpětně z dnešní doby, Apple donutil celý počítačový průmysl, aby přestal používat diskety a přesunul se k efektivnějším 3,5 palcovým úložištím.

V roce 1989 (podle zdroje) 1992 (podle Wikipedie) Apple opět šokoval. Vytvořil Mac s vestavěnou CD-ROM mechanikou, protože si uvědomil hodnotu smíšených dat a potřeboval nový a efektivní formát pro jejich ukládání. Na Cupertino opět dopadaly posměšky, ale krok Applu uvedl novou éru multimédií, která změnila způsob, kterým používáme počítače.

Podle historie by i odstranění jack konektoru mohlo být pokusem přesvědčit celý svět průmyslu k posunu k bezdrátovým sluchátkům, komunikaci a nabíjení. A právě to je ten hlavní důvod – Apple chce znovu udat jasný směr a pokud tak skutečně udělá, je jasné, že se mu to opět povede. V současné době sice již existují smartphony bez sluchátkového konektoru, jenže Apple je přesně ta velká společnost, která ten krok musí udělat jako první a pak jí budou všichni následovat.

iPhone 7 3,5mm jack Lightning FB

Zdroj: pcmag

Dnes nejčtenější

.