Zavřít reklamu

Galaxy S7 Edge iconLetos se korejské společnosti Samsung ani trochu nedaří utajit informace a podobu svého nejočekávanějšího smartphonu Galaxy S7. Hned několikrát totiž unikly fotografie modelů a dokonce i jejich přesné specifikace, seznam funkcí i benchmarky. Podle očekávání, by měl Samsung představit konkurenty pro iPhone už za 4 dny, tedy 21. února na MWC (Mobile World Congress), což je jakýsi svátek pro všechny nadšence do smartphonů, chytré elektroniky a dalšího zajímavého příslušenství.

Několik úniků potvrdilo, že Samsung, stejně jako Apple, vydá jen dva vlajkové smartphony, a to Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge se zahnutým displejem. Oba telefony budou hodně podobné svým předchůdcům, a tak ve výsledku půjde o jakési „s“ telefony, kterými jsou u Apple například nejnovější iPhone 6s a 6s Plus, jelikož design bude stejný, ale přibude zejména výkon a nové funkce. Navíc, Galaxy S7 Edge bude větší a dokonce nabídne uhlopříčku displeje 5,5 palce, tedy úplně stejnou jako iPhone 6s Plus a stane se tak jeho hlavním konkurentem.

A proč vlastně na webu, který je silně zaměřený na Apple produkty, píšeme o chystaných produktech jeho největšího a zároveň mezi uživateli nenáviděného konkurenta? Nový Galaxy S7 má totiž disponovat displejem, který bude citlivý na sílu stlačení a dokonce prý nabídne některé funkce, které momentálně najdeme u iPhonu 6s a jeho 3D Touch displeje. Navíc by měl podle starší zprávy nabídnout funkci hodně podobnou Live Photos, kterou Apple představil v září minulého roku.

Samsung dnes dokonce na jednom ze svých YouTube kanálů zveřejnil údajnou reklamu na Galaxy S7, která ukazuje, že nejnovější vlajková loď nabídne bezdrátové nabíjení, které by mohl nabídnout i iPhone 7. Samsung se ale drží Qi systému, ovšem ve spojitosti s Applem se spekuluje o nabíjení na dlouhou vzdálenost klidně i několik metrů. Reklama také prozrazuje, že se nejnovější vlajková loď pochlubí voděodolnost IP67, kterou disponoval už Galaxy S5, ale u novějšího Galaxy S6 byste jí hledali marně. O voděodolnosti nebo vodotěsnosti se spekuluje i ve spojitosti s iPhonem 7, ale je otázkou, zda tomu tak ve výsledku doopravdy bude, jelikož podobné spekulace vyplují na povrch vždy před představením nového smartphonu s logem nakousnutého jablka.

https://youtu.be/EHaxUZPyomg

Galaxy S7 by se měl dokonce stejně jako iPhone 7 zbavit vystouplé čočky zadního fotoaparátu, který by měl být zase o něco kvalitnější a nabídnout tak výrazně lepší fotografie pořízené za horších světelných podmínek. Duální fotoaparát by ale nový Galaxy nabídnout neměl, a tak půjde pravděpodobně o jedinečnost iPhonu. Ovšem i ten už nabídlo minulý rok HTC u One (M8). Apple však má s touto technologií mnohem větší plány a chce dvě čočky využít ve prospěch výrazně kvalitnějších fotografií i pro možnost optického zoomování.

Kromě výše uvedených novinek bude Galaxy S7 disponovat baterií s delší výdrží, slotem pro SD kartu (Edge slot nenabídne), který byl v loňském modelu odstraněn a zcela novým USB-C portem, díky kterému se bude telefon rychleji nabíjet.

Galaxy S7 Edge 2
Galaxy S7 Edge 1

*zdroj: Macrumros

Dnes nejčtenější

.