Zavřít reklamu

iPhone 7 iconAj keď to vyzeralo, že sa Apple chce vymaniť zo závislosti na Samsungu, nedarí sa mu to a zrejme sa mu to nepodarí ani v ďalších rokoch. Podľa zdrojov blízkych kórejskému portálu ET News, ktorý má v drvivej väčšine prípadov pravdu, Apple už čoskoro uzavrie dohodu s divíziou Samsung Display, ktorá začne vyrábať ohybné OLED displeje pre budúce modely iPhonu a dvojica plánuje spoločne investovať až 7,47 miliardy dolárov do zaobstarania potrebného vybavenia a zahájenia masovej výroby displejov pre budúce generácie iPhonu.

Samsung plánuje vrámci tejto novej spolupráce zvýšiť svoju produkciu o 30 až 45 000 panelov mesačne v roku 2016 a v budúcom roku navíši svoju kapacitu o ďalších 45 000 panelov, čo znamená, že bude schopný vyrobiť o niekoľko miliónov panelov viac, než dnes. Všekto potrebné vybavenie by mal Samsung zaobstarať od firiem AP Systems a HB Technology, ktoré takúto aparatúru vyrábajú. Apple by mal potom začať používať OLED displeje v iPhonoch v roku 2018, aspoň tomu nasvedčujú početné špekulácie, ktoré sa v uplynulých týždňoch vyrojili.

Navyše, Apple si mal prenajať priestory na Taiwane, kam mal naverbovať bývalých zamestnancov od AU Optronics a iných firiem, aby s ich pomocou vyvíjal vlastnú technológiu, ktorú použije v budúcich zariadeniach. Dôvod, prečo sa Apple rozhodol prejsť na OLED displejoch, spočíva v ich výhodách. Je rok 2016 a technológia je už vyspelá a pri správnej kalibrácii vie ponúknuť dokonalé farby v porovnaní s LCD displejmi, ktoré sa nachádzajú v iPhonoch dnes. Okrem bohatšieho farebného spektra, ktoré tiež zahŕňa sýtejšie farby a perfektnú čiernu, sú moderné OLED displeje ohybné, vďaka čomu môžu vznikať prístroje so zaujímavým dizajnom. Bonusom je, že nepotrebujú samostatné podsvietenie, vďaka čomu sú tenšie a navyše majú nižšiu spotrebu.

iPhone 7 FB

*Zdroj: ET News

Dnes nejčtenější

.