Zavřít reklamu

Facebook-Messenger-iOS-iconFacebook s velkou pravděpodobností vyvíjí aplikaci Messenger pro počítače Mac. Server TechCrunch totiž zveřejnil fotografii ukazující zaměstnance Facebooku, který používá klienta Messengeru přímo na OS X, což lze snadno poznat jak podle samostatného okna aplikace tak i podle horní lišty menu bar, ve které je vidět (sice rozmazaně) název Messenger.

Na levé straně okna aplikace můžeme vidět výpis kontaktů, se kterými jste si psali a v dolní části pak stejné ikony jako v iOS aplikaci pro skupiny a nastavení. Právě to je jeden z důkazů, že jde o oficiální aplikaci, jelikož aplikace třetí strany by něco podobného nabídnout nemohla.

Cílem je vyvinout stabilní desktopovou aplikaci pro Mac, která bude mít za úkol zlepšit uživatelské zkušenosti při používání Messengeru. Aplikace by ale měla fungovat po boku stávající webové verze, která by podle informací neměla být zrušena a uživatelé si tak budou moci vybrat podle toho, co jim více vyhovuje.

Facebook už v roce 2012, když vydal Messenger pro Windows, potvrdil, že pracuje na desktopové aplikaci pro Mac, ovšem ani po tolika letech jsme se ji stále nedočkali. Vývoj aplikace pro Windows byl po dvou letech nakonec také ukončen a v dubnu minulého roku byla nahrazena webovou aplikaci, kteoru naleznete na adrese messenger.com. Na Macu bylo možné použít nativní aplikaci Zprávy, kterou jste mohli nastavit tak, aby bylo možné přijímat a odesílat zprávy na Facebooku, jako kdybyste používali iMessage, ale podle informací od našich čtenářů Facebook tuto podporu ukončil a nyní není možné už Messenger ve Zprávách používat, což by mohlo také mnohé nasvědčovat.

Pokud byste raději používali Messenger přímo v aplikaci na Macu, ale nechcete čekat, než ji Facebook vydá, můžete zkusit klienta od vývojářů třetích stran. Stahovat můžete zde nebo zde.

facebook-messenger-for-mac
facebook-messenger-for-mac1

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.