Zavřít reklamu

Apple logo icon - ClassicItálie se brzy stane zemí, do které nebudou Apple fanoušci jezdit jen za sluníčkem, mořem, plážemi a kulturními památkami, ale nově také proto, aby si prohlédli historické, jablečné produkty v obřím Apple muzeu. Ve městě Savona bude totiž nově otevřeno největší Apple muzeum na světě, které svým návštěvníkům nabídne si prohlédnout okolo 10 000 Apple produktů nebo předmětů, které nějak úzce s Applem souvisely.

Sbírka už existuje 13 let, jenže doposud ještě neměla své hlavní sídlo, kde by byla neustále vystavena, a tak museli její majitelé přejíždět celou dobu z místa na místo, kde produkty vystavovali. Nyní se ale konečně našlo místo v již zmíněném městě Savona.

Muzeum se pro veřejnost otevře už 28. listopadu a kromě prohlídky umožní návštěvníkům si vyzkoušet jednotlivé produkty, jejíchž historie se datuje až do 70. let minulého století, tedy do doby, kdy společnost Apple vznikla.

V muzeu najdete více než 1000 počítačů, přes 200 monitorů a okolo 150 tiskáren. Všechny produkty jsou funkční a k dispozici pro návštěvníky, kteří si je mohou na místě okamžitě vyzkoušet.

Níže jsme uvedli několik fotografií z muzea, ale pokud máte zájem, můžete si všechny prohlédnout přímo zde. Také můžete navštívit oficiální stránky muzea, které jsou v angličtině a dozvědět se tak více informací nebo si prohlédnout další fotografie z výstav.

Jednoho dne možná i samotný Apple otevře vlastní muzeum, kde ukáže vše, co kdy vytvořil. Vlastně před několika měsíci se potvrdila informace, že Apple chystá otevřít Apple Store, kavárnu a vyhlídkovou plochou pro návštěvníky, která by měla stát přímo u nového sídla společnosti Apple Campus 2. Zde by klidně mohl být i oficiální Apple Muzeum.

apple1museo770x497
apple2museo770x532
apple4museo770x516
apple8museo770x551
apple10museo770x557

Dnes nejčtenější

.