Zavřít reklamu

Caseual Full Glass icon
Před pár týdny sklidila velký zájem recenze na minimalistický obal Caseual Flexo Slim, ke kterému neodmyslitelně patří také ochrana displeje od společnosti Caseual. Jedná se o ochranné ultratenké sklo s tloušťkou pouhých 0,3mm, které skvěle zapadne právě do obalu, který přečuhuje o zmíněných 0,3mm. Oba celky samozřejmě můžete používat nezávisle na sobě. Dnes se tedy podíváme na ochranné sklo, které je prvním, jenž mi na mém iPhonu nějaký ten pátek zůstane!

Hned na úvod se totiž musím přiznat, že na svém telefonu nesnáším cokoli a vzhledem k tomu, že právě obal Caseual Flexo byl prvním, který si mně získal, rozhodl jsem se, že dám šanci i ochrannému sklu na displej. Po pár dnech mi domů dorazila obálka, ve které najdete kompletní návod pro nalepení skla na displej, jenž je celý v češtině nebo v případě objednání ze slovenských stránek prodejce pak ve slovenštině. Samotné sklo je balené v tenkém plastovém krytu, na kterém se dozvíte, že je tenké jen 0,3mm, má ochranou olejofobní vrstvu, splňuje standardy 9H, co se odolnosti týká, má vrstvu proti upatlání, je extrémně sensitivní a je to skutečné sklo.

V balení pak najdete hadřík, ubrousek nasáklý alkoholem k odstranění mastnoty z displeje a dvojici nálepek, z jejichž pomocí odstraníte z displeje prach, přesný postup se dozvíte samozřejmě v přiloženém návodu. Vzhledem k tomu, že sklo kryje celý přední panel včetně oblasti okolo Touch ID a reproduktoru, je nutné při objednávce zvolit v závislosti na barvě vašeho iPhonu také barvu skla. Barva je stejná jako barva předního panelu iPhonu a nemáte v podstatě příliš šanci poznat, že je na displeji sklo.

Díky tomu, že sklo kryje celý přední panel, je lepení podměrně snadné, stačí odstranit krycí fólii a sklo přiložit tak aby pasovaly otvory na čidla, kameru a reproduktor a zároveň otvor na Touch ID. Pokud navíc položíte fólii špatně, dokud ji silně nezatlačíte na displej, není vůbec žádný problém ji snadno zvednout a přilepit znovu správně. Poté co jste si jisti, že je vše na svém místě tak jak má být, stačí když fólii silně zatlačíte na displej. V návodu je sice psané, že několik hodin po aplikaci mohou být mezi sklem a displejem viditelné bublinky, to se mi však nestalo a od první vteřiny vše drží tak jak má.

IMG_9769

Po pár dnech používání musím říct, že jsem si na sklo zvykl a vůbec nevnímám, že jej na displeji mám. Právě proto, že se jedná o sklo a nikoli o fólii, vše drží tak jak má, nic se neodlepuje, nehýbe a nedostává se pod něj prach a špína. V momentě, kdy navíc použijete i obal tak jak vidíte na fotografiích, nemáte v podstatě na první pohled šanci poznat, že je na displeji sklo nalepené. Sklo kryje skutečně celý přední panel včetně zaoblených boků displeje. Sklo splňuje úroveň tvrdosti proti poškrábání 9H.

iPhone 6 Full glass

Ono zázračné písmeno H znamená pochopitelně Hard a stupnice je založena na evropském systému měření tvrdosti tužky. Obyčejná PET fólie má tvrdost 1H, speciální temperované fólie pak mají tvrdost 8H a speciální ochranná skla nejvyšší kvality pak právě 9H. Je pravda, že fólii je složitější poškrábat než samotný displej, stále však nesmíme zapomínat na to, že fólie, v tomto případě tedy ochranné sklo je tu od toho, aby byl chráněn právě displej. Ten v podstatě díky tomu, že se jedná o sklo nemáte šanci pod fólií poškrábat, jediná šance je, že by prasklo celé ochranné sklo, jinak žádné poškrábání nehrozí a displej je dokonale chráněn.

Po letech kdy jsem se bránil všem fóliím, obalům a sklům si me řešení od Caseual získalo a kromě obalu, jehož recenzi si můžete přečíst v článku: Recenze Caseual Flexo Slim: minimalistický obal, který už nesundám, si mně získalo také řešení pro ochranu displeje v podobě Caseual Full Glass, jenž taktéž zůstává na mém iPhonu a mohu jej doporučit i ostatním. Displej je viditelný naprosto stejně jako bez fólie a rozdíl v klouzání prstu po displeji není žádný. Skutečně tak sklo vůbec nevnímáte a to nejen vzhledově ale zejména pocitově a to je to, co mi chybělo u fólii. Caseual Full Glass je zkrátka ochrana, kterou vůbec nevnímáte a přesto víte, že je tam až bude potřeba, aby ochránila displej. K dispozici jsou skla jak pro iPhone 6s, tak i pro iPhone 6s Plus a samozřejmě také pro iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Navíc když vezmu v potaz kvalitu, pak není o čem.

Caseual

Dnes nejčtenější

.