Zavřít reklamu

iPhone 6s iconPokiaľ čítate LsA už dlhší čas, mohli ste si pri niektorých mojich príspevkoch všimnúť, že som mal voči iPhonu 6 a 6 Plus celkom skeptický názor. V podstate si ho držím doteraz, minuloročné iPhony ma ničím nezaujali a skôr som mal pocit, že Apple sa vykašľal na svojich užívateľov a skôr sa rozhodol vyjsť v ústrety tým užívateľom Androidu, ktorí používali konkurenčnú platformu len kvôli tomu, že má väčší displej. Prakticky len tak si viem vysvetliť, že Apple predstavil dva rôzne veľké modely svojho telefónu, kde jeden navyše konkuruje phabletom typu Galaxy Note. S konkurenčnými zariadeniami som v kontakte prakticky stále a keď som mal možnosť vyskúšať si iPhone 6, povedal som si, že ďakujem, nechcem, nezaujal ma. A myslel som si, že to isté ma čaká aj v prípade čerstvo predstavenej novinky iPhone 6s – mýlil som sa.

Apple podľa môjho názoru dokázal v stredu spraviť to, že aj ľudia, ktorí dali prednosť staršiemu modelu kvôli menšiemu displeju, zmenili svoj názor. Čakal som príchod 4-palcového 6c, ale Apple mi ukázal niečo oveľa lepšie. Ukázal mi, že  iPhone 6s je presne ten Apple telefón. Teda že to nie je len tuctovka, ale zariadenie, po ktorom človek naozaj túži, chce ho vyskúšať hneď teraz a potichu čaká, kedy padnú nejaké informácie o dátume vydania v našom regióne. Pridal niekoľko funkcií, ktoré stoja naozaj za to, ktoré sú príťažlivé nielen po stránke funkcionality, ale aj po vizuálnej stránke. Vlastne sa dá povedať, že na iPhone 6s ma lákajú dve hlavné veci – 3D Touch a Live Photos. Živé fotky vytvárajú ilúziu, že v ruke nedržíte kus plechu a skla, ale že tam máte druhý svet. A 3D Touch je vstupnou bránou doň, pokiaľ funguje tak isto ako Force Touch a vydáva patričné vibrácie. Ten je síce len taká „prkotina“, ale veľakrát som pri dnešných iOS zariadeniach narazil na situáciu, kedy by sa mi niečo také hodilo a nielen, že mi urýchli, ale aj uľahčí prácu so svojim budúcim mobilom.

3D Touch iPhone 6s video

Áno, zatiaľ čo iPhonu 6 som sa vyhýbal ako čert krížu a používal ho s nechuťou (keď som musel), iPhone 6s už teraz pokladám za svoj budúci mobil a uvažujem, do ktorého modelu ísť. Nie je to totiž len nástupca iPhonu 6 – skôr je to nástupca iPhonu 4 – legendy. Bol to posledný Jobsov iPhone a potom už len nastalo obdobie, z ktorého mal človek niekedy pocit, že sa Apple zase vrátil do 90-tych rokov, kedy ho viedol John Sculley a prednosť mali investori pred zákazníkmi. Ale túto stredu nás Tim Cook presvedčil o opaku – že Apple je späť a už sa neschováva v tieni Steva Jobsa. Myslím, že dnes by bol naozaj hrdý na svoju jabloň…

iPhone 6s

Dnes nejčtenější

.