Zavřít reklamu

ChitChat iconMinulý týden jsme psali o tom, že WhatsApp Web je konečně dostupný také pro iPhone. Dlouhou řadů měsíců totiž jablečnou platformu vývojáři pro webového klienta nepodporovali. Nicméně, nyní mohou všichni uživatelé psát přes WhatsApp na svém počítači, což je samozřejmě mnohem rychlejší a pohodlnější, než na telefonu.

Právě díky oblíbenosti WhastAppu a rozšíření webového klienta se jeden šikovný vývojář rozhodl udělat vlastní aplikaci pro Mac, která je identická s webovým rozhraním pro Safari. Aplikace se původně jmenovala WhatsMac, ale během vývoje jí autor přejmenoval na ChitChat, ovšem na funkčnosti to nic nemění. Během vývoje vychytal spoustu much a nyní je již bezproblémově použitelná a rychlá.

Vývojář se rozhodl uvolnit svou verzi na populární developerském fóru Github, odkud si jí můžete také stáhnout a začít používat. Jako výhodu bych viděl především možnost využívání klávesových zkratek a vylepšené notifikace, jelikož vidíte odkaz nepřečtených zpráv přímo na ikoně aplikace v Docku. V ničem jiném se ale od webového klienta pro Safari neliší.

Pokud jste ale WhatsApp web zkoušeli i v Chromu, tak jste zjistili, že toho umí o trochu více. V Safari totiž na WhatsApp Web nemůžete využívat mikrofon pro nahrávání a odesílání audio zpráv, ani fotit přední kamerou. Ovšem v Chromu a Firefoxu oboje můžete. Aplikace ChitChat je tak spíše identická s verzí pro Safari, jelikož ani jednu ze dvou funkcí prozatím nepodporuje.

 

ChitChat

Dnes nejčtenější

.