Zavřít reklamu

IM aplikace WhatsApp se dočkala opět nového vylepšení a tentokrát si téměř všechny novinky vypůjčila od Snapchatu. Novou verzi si můžete stáhnout přes App Store v sekci Aktualizace. Najdete v ní nové nástroje ke kreslení a úpravě, ale i nové způsoby pořizování fotografií.

Už první jmenované prvky jsou neuvěřitelně podobné těm, které znáte ze Snapchatu. Dají se aktivovat jednoduše – pořízením fotografie. Jakmile sebe (nebo něco) vyfotíte, ukáže se vám několik ikonek. Chcete-li obrázek pokreslit, klepnete na známý obrázek tužky, pro přidání textu klepnete na ikonku s písmenem „T“.

Obrázek můžete také doplnit emotikony, a to po klepnutí na ikonku obličeje. Emojis ve WhatsApp vypadají stejně, jako na Snapchatu – jedná se o takzvané Twemojis, které můžete vidět například i na Twitteru. Fungují napříč platformami, tedy vypadají stejně na zařízeních s iOS i s Androidem.

Aplikace WhatsApp nově také přichází s podporou předního blesku, což zlepší kvalitu fotografií, pořízených za zhoršených světelných podmínek.

Změnami prošly i některé funkce fotoaparátu/kamery. Obraz můžete libovolně přibližovat a oddalovat posouváním prstu nahoru a dolů po obrazovce, dvojitým poklepem pak měníte záběr fotoaparátu z předního na zadní.

V minulosti se WhatsApp kvůli „vypůjčování“ funkcí ze Snapchatu potýkal s kritikou. Není však jediný – například Instagram nedávno zprovoznil Instagram Stories, jejichž podoba se Snapchatem se setkala se smíšenými reakcemi.

Facebook, který WhatsApp v roce 2014 koupil, tak chce přinést populární funkce Snapchatu u těm, kteří tuto aplikaci nepoužívají. Minulý týden například v Polsku testoval funkci zvanou „Messenger Day“, která spočívala v „mizejících“ zprávách, které jsou hlavním poznávacím znakem Snapchatu.

Na svém blogu se nicméně WhatsApp k inspiraci snapchatem nepřiznává. Uvádí pouze, že nové funkce mají být „způsobem, jak přizpůsobit a vylepšit fotografie a videa, která lidé sdílejí se svými přáteli a rodinou po celém světě“.

whatsapp

Zdroj: Independent.co.uk

Dnes nejčtenější

.