Zavřít reklamu

Aplikace WhatsApp pro iPhone nabízí již nějakou dobu nástroj, s jehož pomocí můžete v chatech používat vlastní samolepky z vašich fotek na iPhonu. Postup je relativně snadný, pokud byste ale náhodou přece jenom tápali, máme pro vás jednoduchý a srozumitelný návod.

Nový nástroj na tvorbu nálepek, který se poprvé objevil koncem února, funguje s aplikací WhatsApp Messenger verze 23.3.77 a novější. Na svém iPhonu musíte mít také systém iOS 16.0 nebo novější. To proto, že aplikace WhatsApp používá v systému iOS 16 nový nástroj pro vyjmutí objektu, s jehož pomocí oddělíte objekt od pozadí obrázku nebo videa.

Jak na WhatsAppu pro iPhone vytvořit vlastní samolepky z fotek

Než se pustíte do experimentování, mějte na paměti, že zmíněný nástroj pro tvorbu samolepek je kompatibilní s jakýmkoli iPhonem s operačním  systémem iOS 16 a novějším kromě iPhonu X, iPhonu 8 a iPhonu 8 Plus. Nástroj pro vyjmutí objektu vyžaduje čip A12 Bionic nebo novější, proto jsou tyto tři modely vynechány. Obrázek však můžete otevřít také v Souborech, Zprávách, Safari a aplikacích, které využívají Rychlý náhled, a také ve snímcích obrazovky. Může se jednat téměř jakýkoli typ souboru, včetně PNG, JPG, RAW, Live Photos a videa. Možnosti, jaké obrázky můžete opatřit samolepkami, jsou nekonečné. V našem návodu si představíme postup, v jehož rámci pracujete v nativních Fotkách.

  • Spusťte na iPhonu nativní aplikaci Fotky.
  • Vyberte fotografii, ze které chcete vytvořit samolepku pro WhatsApp.
  • Dlouze stiskněte objekt na fotografii, dokud se po jeho obvodu neobjeví animace.
  • V menu, které se vám zobrazí nad objektem, klepněte na Kopírovat.
  • Přesuňte se do příslušného chatu v aplikaci WhatsApp.
  • Klepněte do pole pro zadání textu a v menu zvolte vložit.

Tímto způsobem můžete na vašem iPhonu snadno a rychle vytvářet samolepky pro WhatsApp z vašich vlastních obrázků v galerii smartphonu.

Dnes nejčtenější

.