Zavřít reklamu

Samolepky v iOS 16

Na iPhonu s iOS 16 a novějším máte ještě více možností, co se tvorby samolepek pro WhatsApp týče. Vděčit za to můžete funkci kopírování objektu. Chcete jako samolepku na WhatsApp použít například vašeho pejska? Stačí najít jeho fotku v galerii, dlouze stisknout a klepnout na Kopírovat objekt. Poté se přesuňte do WhatsAppu, klepněte do textového pole pro zadání zprávy a zvolte Vložit.

Zvýraznění jednotlivých zpráv

Obdrželi jste ve zprávě na WhatsAppu důležitou informaci, ke které se potřebujete často vracet? Můžete si příslušnou zprávu označit hvězdičkou. Přejděte do příslušné konverzace, vyhledejte danou zprávu a dlouze ji stiskněte. Následně klepněte na položku Označit hvězdičkou. Zprávy označené hvězdičkou najdete na WhatsAppu v Nastavení -> Zprávy s hvězdičkou.

Neukládat fotky a videa

WhatsApp kromě jiného nabízí možnost automatického ukládání obdržených fotografií a videí do galerie vašeho iPhonu. To ale není vždy žádoucí, a navíc tento obsah zabírá místo na úložišti vašeho iPhonu. Pokud chcete deaktivovat automatické ukládání mediálních souborů z konverzací na WhatsAppu, spusťte ve WhatsAppu Nastavení -> Chaty, kde následně stačí jen deaktivovat položku Uložit do složky fotoaparátu.

Připnutí vybrané konverzace

Aplikace WhatsApp na vašem iPhonu vám umožňuje také připnout panel s vybranou konverzací na samý začátek, takže se do vybraného chatu budete moci vždy přesunout výrazně rychleji. Pro připnutí konverzace stačí v seznamu chatů přejet po panelu s vybranou konverzací přejet směrem zleva doprava a klepnout na dlaždici Připnout.

Deaktivace potvrzení o přečtení

Funkce potvrzení o přečtení je poměrně užitečná – poskytne vám spolehlivou informaci o tom, že vámi odeslaná zpráva byla opravdu doručena a přečtena. Možná ale nechcete, aby druhá strana vždy věděla, kdy přesně jste si jejich zprávu přečetli. V takovém případě stačí ve WhatsAppu spustit Nastavení -> Účet -> Soukromí, a deaktivovat Oznámení o přečtení.

Dnes nejčtenější

.