Zavřít reklamu

WhatsApp začal uvolňovat aktualizaci pro uživatele iPhonů a zařízení s Androidem, která přináší novou funkci umožňující uživatelům posílat obrázky ve vysokém rozlišení a s nízkou kompresí. O této novince se dlouho spekulovalo a byla předmětem dlouhých proseb uživatelů této chatovací platformy.

Dříve, když jste někomu poslali přes WhatsApp fotku, aplikace ji automaticky zkomprimovala a snížila její rozlišení, takže soubor se i celkově datově zmenšil, což vedlo k menší spotřebě dat při jeho odeslání. To jste ocenili zejména na mobilních datech a pokud je nemáte omezené. Samozřejmě to ale mělo za následek samotné zhoršení kvality fotografie. Díky nové aktualizaci ale už budou uživatelé moci posílat obrázky v o poznání lepší kvalitě.

Jak oznámil generální ředitel společnosti Meta Mark Zuckerberg, nejnovější verze WhatsApp zavádí tlačítko „HD“, které se objeví, když se uživatelé připravují na odeslání obrázků. Zatímco standardní kvalita snižuje fotografie pořízené iPhonem na 960 × 1280 pixelů, kvalita HD zachovává obraz v původním rozlišení, tedy 3024 × 4032 pixelů.

Je důležité zmínit, že i tak při odesílání fotografií se zapnutou možností HD stále k určité kompresi dochází, nicméně i tak je výsledek mnohem méně komprimován jak tomu bylo dříve. Každý, kdo pak ve WhatsAppu obdrží fotografii ve vysokém rozlišení, uvidí na ní štítek „HD“. Podle Meta by funkce HD fotografií měla být dostupná všem uživatelům WhatsApp v následujících týdnech. Společnost také potvrdila, že pracuje na tom, aby uživatelé mohli brzy posílat HD videa.

Dnes nejčtenější

.