Zavřít reklamu

basis-peak
V dnešní době je na trhu s nositelnostmi, obvzláště pak s chytrými hodinkami, velký konkurenční boj. Skutečnost, že high-endové chytré hodinky začnou pomalu představovat pokročilé a vylepšené generace svých hodinek, to jen umocňuje. Basis Peak nejsou žádnou novinkou, ale rozhodně mají co nabídnout. Stojí za nimi firma Basis, kterou vlastní Intel, takže Basis Peak není z dílny nějakého neznámého čínského výrobce. V první verzi samostatného systému toho Basis Peak moc neuměly, ale díky aktualizacím už nejsou jen hodinky na běhání. Pojďme se dnes podívat, co vše nového nyní umí.

Basis Peak umí měřit klasické fitness hodnoty, jako jsou spálené kalorie, ušlé kroky, srdeční tep, teplotu kůže a jakousi hladinu vyloučeného potu. To vše dokáže měřit při chůzi, běhání a jízdě na kole. Basis Peak má pochopitelně i aplikaci na vylepšení spánku. Bude hlídat délku spánku, kdy se nacházíte v REM fázi a kdy v tvrdém spánku. Tohle ještě do nedávna bylo všechno, co hodinky Basis Peak uměly, ale vývojáři nezaháleli a vydali tučný balíček aktualizací. Tím hlavním, nicméně ne až tolik inovativním, jsou notifikace z telefonu. Basis Peak vás budou informovat o příchozí SMSce, E-maliu, hovoru nebo události v kalendáři na celé ploše displeje. Můžete si v aplikaci Basis Peak Ultimate Fitness and Sleep Tracker nastavit i takzvané Habits, ve volném přeložení zvyky, které musíte za den splnit a hodinky vás budou „nutit“ se hýbat, abyste splnili denní zvyk. Velice zajímavá schopnost, která stojí za vyzkoušení. Basis Peak se tak dokáže přetransformovat na vašeho fitness trenéra na zápěstí.

2670-f6f1f10e10d827b3cac3012dec320871-1423247055-4qTp-column-width-inline

Basis Peak na tom designově není nijak slavně a říkám, že můžu okamžitě vystřihnout pár daleko hezčích hodinek. Ale design, ačkoliv není světový, má něco do sebe. Něco, co se zalíbí právě těm, kteří plánují nákup tohoto zařínezí. Pásek je gumový a nabízí pěkný vzor. Celým hodinkám dominuje trochu atypický displej. Jeho extravagance spočívá v barvě. Je to LCD displej s technologií e-ink a k tomu černobílý. Kryje ho ochránné sklíčko Gorilla Glass 3. generace. Navíc jsou hodinky vodotěsné až do hloubky 50 metrů. Displej je plně dotykový, takže po něm můžete swipovat a nebudete tak vystavováni používání postranních tlačítek, jako například u Pebble Time. To je mimochodem jediná špatná vlastnost na Pebble Time, která mě mrzí, jsem tedy rád, že v Basis si na to dali vývojáři pozor.

basis-peak-notifications

Kompatibilita není problém, spojit se Basis Peak dokáže s telefonem s Androidem i s iOS. Vznikají sice stížnosti ze stran nespokojených zákazníků, kteří mají problém se spojením v Android, ale v, pro nás důležitějším, iOS by problém být neměl. Spojení by mělo klasicky proběhnout pomocí Bluetooth. Další otázkou při potencionální koupi je výdrž na baterii. Basis Peak nijak nepřekvapil, ale ani neurazil. Baterie vydrží 4 dny běžného používání, ale dost také záleží třeba na tom, jestli budete mít aktivovaný monitoring srdečího tepu, který umí běžet nonstop. Basis Peak v sobě skloubí schopnosti chytrých hodinek, jako jsou notifikace, ale i schopnosti fitness náramku. A to je přesně to, co zákazníci chtějí.

  • Oficiální stránka výrobce – mybasis.com
  • Cena se zastavila na 200 dolarech za verzi s gumovým páskem, takže v přepočtu zhruba 5 000 korun. Za verzi s koženým páskem, jedná se o luxusnější podání, si připlatíte o 100 dolarů navíc. Cena se tak vyšplhá k 300 dolarů.
Peak_Titanium_Edition_-_Basis-752x420

Dnes nejčtenější

.