Zavřít reklamu

Office 2016 for Mac iconVe čtvrtek uvolnila společnost Microsoft Office 2016 for Mac mezi všechny uživatele. Kancelářský balík v novém svěžím designu přišel konečně po pěti letech a do čtvrtka byl dostupný pouze v Preview verzi, kterou si mohl stáhnout každý s počítačem Mac s OS X Yosemity nebo novějším. Office 2016 for Mac je prozatím dostupný jen pro předplatitele Office 365, kteří si ho mohou stáhnout skrze svůj účet. Balík zahrnuje aplikace Word, Excel, PowerPoint, Outlook a OneNote.

V nové verzi přibylo samozřejmě několik zásadních novinek včetně zcela nového designu po vzoru OS X Yosemity, aby jednotlivé aplikace lépe zapadaly do konceptu systému. Nicméně, ani po pěti letech nepřišel Microsoft v Office 2016 for Mac s češtinou. Přitom čeština i slovenština je ve verzi pro Windows dostupná už dlouhou řadu let, a tak je poměrně nepochopitelné, proč Microsoft nelokalizoval i verzi pro Mac, když se v poslední době chlubí zejména tím, že se snaží verze svých programů sjednotit a nezáleží na tom, jestli používáte Mac nebo Windows.

Jeden z našich čtenářů Tomáš R. ale neváhal a zaslal Office podpoře email s dotazem ohledně absence češtiny v nejnovější verzi Office pro jablečné počítače. Podpora mu odepsala a zažehla plamínek naděje, jelikož uvedla, že mají v úmyslu vydat Office 2016 for Mac pro další země v následujících několika měsících. Můžeme tedy předpokládat, že tím mínila lokalizování kancelářského balíku Office do několika dalších jazyků po vzoru Windows verze.

Vezmeme-li v úvahu, že Microsoft vydal Office 2016 for Mac s několikaměsíčním předstihem, jelikož původně měl balík vyjít až na podzim, tak můžeme předpokládat, že právě během zbývajícího čtvrtroku hodlá přidat další jazyky, které do čtvrtečního vydání nestihla připravit. Všemu nasvědčuje další fakt, že Skype for Mac nebyl také dlouhou řádku let lokalizován do češtiny a verze pro Windows byla téměř od samého začátku. S novou verzí přibližně před půlrokem ale přišla čeština a slovenština i do verze pro Mac, a tak lze předpokládat, že něco podobného by se mohlo stát také s Office 2016 for Mac.

Office podpora uvedla, ať uživatelé sledují Office blogna kterém se informace ohledně podpory dalších jazyků objeví.

Office for Mac 2016

Za tip děkujeme našemu čtenáři Tomášovi. Díky!

Dnes nejčtenější

.