Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Ať už je to náš denní chleba, nebo nás do poklidu naší domácnosti zahnala pandemie Covid-19, práce z domova má spoustu výhod, ale bohužel i nevýhod. Tou největší nevýhodou je, že doma běžně nemáme veškeré technologické vybavení, bez kterého si v práci neumíme představit svůj den. A protože to vypadá, že si doma ještě nějaký ten čas pobudeme, měli bychom se porozhlédnout po chytrých vychytávkách, které nám zpříjemní práci.

Výkonné zařízení

Pracovat se samozřejmě nedá bez výkonného notebooku. Ti šťastnější z nás jej mají zapůjčený od zaměstnavatele, ti, kteří pracují sami na sebe, musí do nadupaného stroje investovat. Pokud jste tak dosud neučinili, na Smarty tento víkend probíhá akce Happy Friday, kde zakoupíte vybrané Macbooky Air a Mac mini za sníženou cenu od 26 990 Kč a 18 990 Kč. Na svůj nový Macbook rovnou můžete koupit stylové pouzdro značky Guess za 890 Kč.

Pokud raději pracujete na iPadu, i vy si přijdete na své. Apple iPad pro (2018) koupíte jen do neděle již od 19 990 Kč. I na něj jsou v nabídce k dispozici stylová pouzdra značky UNIQ se stojánkem od 590 Kč. Ke snížení ceny došlo i u telefonu iPhone 7, který pořídíte od 8 789 Kč. V nabídce je pak k dispozici nepřeberné množství krytů a pouzder na tento i dražší modely iPhonů již od 349 Kč.

Bezdrátové nabíječky

Na vašem pracovním stole by neměla chybět chytrá nabíječka. Obzvláště některé profese vyžadují časté telefonování, kterým se váš smartphone soustavně vybíjí. Není nic jednoduššího, než jej mezi hovory postavit nebo položit na bezdrátovou nabíječku. Na trhu jich najdete ohromné množství od nejrůznějších značek a koupíte ji již od 590 Kč.

Myši a klávesnice

Pokud jste zvyklí pracovat s myší a trackpad vás jen tak neuspokojí, určitě si vyberte vhodnou myš i k domácímu pracovnímu stolu. Na Smarty najdete výběr myšek značek Apple, Satechi Logitech v cenách od 890 Kč. Novinkou je například skvělá bezdrátová herní myš Logitech G603 s frekvenční odezvou 1 ms, zcela novým optickým senzorem HERO s 200 – 12 000 DPI a 6 definovatelnými tlačítky, která je jako stvořená k večernímu hraní her.

Další nutností je klávesnice, nejlépe i s numerickou částí, kterou zakoupíte už od nějakých 1 200 Kč. I tady si můžete vybírat mezi značkami uvedenými výše. Oblíbená je především bezdrátová klávesnice Apple Magic Keyboard, jejíž nízká tlačítka přináší úplně nový zážitek ze psaní.

Sluchátka “hluchátka”?

Máte děti? Pokud ano, jsou teď s vámi nejspíš ve společné domácnosti, a i když mají svůj vlastní pokoj, přebíhají z místnosti do místnosti, ječí a smějí se, a ty starší si zase stále neustále s někým píšou nebo volají. Je vám to povědomé? Pokud se ani vy nemůžete doma na práci dostatečně soustředit, zkuste si pořídit sluchátka s potlačením okolního hluku. Taková jsou například sluchátka BOSE QuietComfort 35 II, se kterými můžete i pohodlně telefonovat, a zaručeně neuslyšíte nic jiného, než osobu na druhém konci. S těmito sluchátky se můžete ponořit do světa své oblíbené hudby a funkce noise cancelling se postará o to, aby vás během poslechu nic nerušilo. Ani vaše vlastní děti. Celou nabídku sluchátek s potlačením hluku najdete ZDE.

Pokud patříte k těm, které nějaké to vyrušení nerozhodí z rovnováhy, přišel teď ten pravý čas na pořízení reproduktoru do domácnosti. Reproduktor Bose SoundLink Revolve+ disponuje úžasným 360stupňovým zvukem, výdrží baterie 16 hodin a odolností proti vodě. Lze ho také použít jako reproduktor pro konferenční hovory. Tím se stává skvělým společníkem ven, domů či do kanceláře. Pořídíte ho za 5 990 Kč. Další skvělé reproduktory značek Apple, JBL, Lamax nebo Marshall najdete tady.

Smarty HomeOffice

Jak zabavit děti?

Když už mají dost televize, můžete své děti zabavit chytrými hračkami, které zároveň rozvíjí jejich potenciál. Tyto hračky naučí vaše děti logickému myšlení, soustředění a některé i základům programování. Sphero mini je robotická inteligentní koule, která nabízí hned dva režimy hraní. V prvním případě budete pomocí aplikace ve vašem telefonu ovládat pohyby koule v reálném světě. Řídit ji můžete dotyky vašich prstů nebo dokonce výrazy vašeho obličeje. V druhém režimu se naopak Sphero stane ovládáním pro rozličné aplikace a hry ve vašem telefonu. Nakláněním koule tak budete řídit rychlá auta a vesmírné lodě nebo třeba střílet vetřelce z vesmíru. K dispozici je v různých designech za 1 590 Kč.

Čisté prostředí, čistá mysl

Prostředí, ve kterém se nacházíte, do značné míry ovlivňuje vaše výkony. Z vydýchaného vzduchu plného prachu vás může bolet hlava, oči nebo na vás padnout únava. V moderní domácnosti by kromě robotického vysavače, který se postará o minimum prachu, neměla chybět čistička vzduchu. Ta je v této nelehké době více než potřebná, protože dokáže zachytit až 99 % virů a bakterií, které jsou ve vzduchu. Čistička vzduchu Xiaomi Mi Air Purifier 2H za 3 290 Kč se postará o dokonale čistý vzduch bez bakterií, nečistot i prachu. Vzduch nasává ze 4 směrů, přefiltruje až 260 m3/h, zachycuje 99,97 % částic větších něž 0,3µm. Ovládá se přes smartphone včetně hlasových asistentů a filtr vyžaduje výměnu až po 6–12 měsících.

Lepší dýchání, a dokonce provoněný prostor zajistí zvlhčovač vzduchu. Vocolinc Flower bud je zvlhčovač pracující přes Wi-Fi, který podporuje hlasové asistenty Siri, Alexu i Google, disponuje 300 ml nádrží pro esenciální oleje, relaxačními barvami a umí pracovat v rámci Apple HomeKit. Je k dostání za 1 590 Kč. Spoustu dalších vychytávek, které vám zpříjemní práci na home office najdete ZDE.

Dnes nejčtenější

.