Zavřít reklamu

SoundIconXApple se snaží již několik let minimalizovat rozdíly mezi iOS a OS X zařízením a tak mnoho prvků, které jsme původně znali jen a jen z iOS už používáme jako součást OS X a naopak. Jsou však věci, které se vám mohou na iOS líbit, ale OS X je stále nenabízí. Jednou z takových maličkostí, která však jistě nejednoho čtenáře potěší, je zvuk oznamující zahájení nabíjení v momentě, kdy zapojíte iPhone, iPod touch nebo iPad na nabíječku, případně k počítači. Typický zvuk oznamující zahájení nabíjení je v současné době k dispozici jen u iOS zařízení a u nového MacBooku. V případě MacBooku Pro a MacBooku Air defaultně po připojení k nabíječce žádný zvuk nezazní, to však můžeme změnit malým trikem, v nastavení budete totiž tuto možnost hledat marně.

Abyste mohli snadno povolit zvukové oznámení o nabíjení, musíte mít MacBook Air nebo MacBook Pro, případně pak starší MacBook, označovaný také jako White a Black. Na počítači musíte mít OS X Yosemite 10.10.3 nebo novější, protože předchozí verze systému neumožňují aktivaci této vychytávky. Nyní již jen stačí pokračovat podle následujícího postupu.

1. Odpojte MacBook od adaptéru MagSafe

2. Otevřete Terminal (Applications/Utilities/terminal)

3. Zadejte do terminálu následující příkaz:

  • defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool true; open /System/Library/CoreServices/PowerChime.app &

4. Připojte k MacBooku MagSafe adaptér a uslyšíte zvuk nabíjení.

Co je celkem zajímavé je, že zvuk uslyšíte i když máte ztišenou hlasitost na minimum nebo když připojujete počítač, který je zavřený a tím pádem je v režimu spánku. V tom případě sice uslyšíte zvuk s nižší hlasitostí, ale uslyšíte jej. V momentě, kdy připojujete otevřený a zapnutý počítač, pak úroveň hlasitosti zvuku indikujícího připojení nabíječky uslyšíte tak nahlas, jak máte nastavenou hlasitost v OS X. Pokud vás zvuk omrzí, stačí tuto vychytávku opět vypnout pomocí stejného postupu, jen do terminálu zadejte následující text.

  • defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool false; killall PowerChime

Dnes nejčtenější

.