Zavřít reklamu

Jak jsme vás dnes informovali, Apple updatoval svou nabídku MacBooků Pro s Touch Barem a kromě hardwarových vylepšení jsme se dočkali i přenesení jedné užitečné funkce z iOS. Onou funkcí je Hey Siri a nové MacBooky Pro se jí dočkají díky implementování čipu T2.

Na stránkách apple.com je uvedeno: „Představujeme čip Apple T2 – druhou generaci speciálního čipu pro Mac, který Apple vyvinul, aby byl MacBook Pro ještě bezpečnější. Jsou jím vybaveny 13palcové a 15palcové modely s Touch Barem. Čip Apple T2 obsahuje koprocesor Secure Enclave, který slouží jako základna pro zabezpečené startování systému a šifrované úložiště. Taky je v něm zkonsolidováno několik samostatných řadičů, například řadič řízení systému, řadič zvuku nebo řadič SSD úložiště. Čip Apple T2 přináší na MacBook Pro také novinku v podobě Hey Siri, která vám spustí aplikace, najde dokumenty, přehraje hudbu nebo odpoví na otázku.“ Tento čip byl doposud pouze v iMacích Pro a nyní se tak dostává i do MacBooků Pro.

MacBook Pro už můžete díky Hey Siri ovládat i na dálku.

Místo klikání na ikonu Siri tak můžete jednoduše říct „Hey Siri“ (a doufat, že vás neuslyší ta schovaná ve vašem iPhonu či iPadu) a poté už standardně sdělit svůj požadavek. Čip Apple T2 ale nabízí mnohem více užitečných funkcí. Například tím, že se stará i o bezpečnost systému, má na starost i ověření a zabezpečení Touch ID a Apple Pay. Součástí Apple T2 je také koprocesor Secure Enclave, díky němuž je umožněno například šifrované ukládání dat.

siri mac

Dnes nejčtenější

.