Zavřít reklamu

Carl Zeiss VR OneSpolečnost Carl Zeiss, která se zabývá optikou, představila nové vitruální brýle s názvem VR One. Jedná se o tak o první brýle podporující nový iPhone 6. Stačí telefon umístit do výsuvné příhrádky, která se nachází obouch stranách brýlí a můžete si užívat virtuální realitu naplno. Příznivá je také cena headsetu, která činí sympatických $99,90. Za tuto cenu dostanete brýle VR One, včetně zmiňované přihrádky pro iPhone 6. Za $9,90 si lze přikoupit přihrádku pro Samsung Galaxy S5.

Do budoucna se počítá i s jinými telefony. Brýle totiž podporují telefony s uhlopříčkou 4,7″ až 5,2″. S iPhone 6 Plus se tedy prozatím nepočítá, což je celkem škoda, jelikož většího herního žážitku docílíte s Full HD displejem. Brýle si tedy „propůjčují“ displej, výkon či senzory telefonu, především proto je cena tak nízko.

Carl Zeiss VR One
Firma Carl Zeiss se rozhodla, že jejich SDK bude zcela otevřené. Nyní je tedy na vývojářích, aby podpořili vývoj brýlí především v softwarové sféře. Do budoucna se můžeme tedy tešit na zajímavé aplikace podporující právě VR One. Již nyní jsou k dispozici dvě aplikace demonstrující možnosti headsetu. První z nich je prohlížeč fotografií a druhá má předvést, co headset a jeho SDK dovedou.

VR One si můžete předobjednat již nyní. První kusy by se měly dostat ke svým zákazníkům na konci letošního roku. Společnost také plánuje spustit soutěž o nejlepší aplikaci šitou na míru VR One, je tedy pravděpodobné, že než vstoupí brýle na trh, mohli bychom se dočkat kvalitních aplikací, jelikož zatím je největší slabinou právě softwarová podpora.

VR One si můžete předobjednat zde

Carl Zeiss VR One
Carl Zeiss VR One

Dnes nejčtenější

.