Zavřít reklamu

Apple a Samsung mezi sebe již brzy přivítají dalšího hráče na poli celosvětového prodeje smartphonů, kterým se stane Amazon se svým prvním telefonem. Ten by měl být představen ještě do konce první poloviny letošního roku a mělo by se jednat o přístroj, který bude konkurovat iPhonům a telefonům z řady Galaxy. Nejzajímavější novinkou o které se mluví je 3D displej, který bude schopen zobrazit 3D bez nutnosti používat speciální brýle. Server BGR dnes zveřejnil také první fotografie telefonu, který je však částečně zakryt pouzdrem, jenž má znesnadnit právě úniky informací o designu přístroje.

Podle BGR nabídne telefon displej o velikosti 4,7″ s rozlišením 720p, které je nižší než FULL HD rozlišení 1080p, nímž disponuje Samsung Galaxy S5. Telefon bude pohánět procesor Qualcomm Snapdragon a 2GB RAM. Největším rozdílem mezi Amazonem a dalšími telefony bude 3D displej, který dokáže zobrazit 3D prostředí bez nutnosti používat speciální brýle. Telefon k tomu využívá až 4 kamery a další senzory, které jsou zabudované v předním panelu. díky nim dokáže telefon zjistit jak se na displej uživatel dívá a tak přizpůsobit obraz. 3D funkce by měla mít hlavní opodstatnění při nakupování na Amazonu, kdy si uživatel bude mít možnost prohlédnout výrobky ve 3D.

Smartphone od Amazonu nabízí významně upravenou verzi Androidu, kterou Amazon označuje jako FireOS. Nabízí extrémní 3D paralax účinky, podobné těm, které najdete v iOS 7, ovšem několika násobně výraznější. Obrazovka sama o sobě není 3D, pouze 3D simuluje. Čtveřice předních kamer automaticky rozpozná, kam uživatel telefon naklonil a dokáže tak reagovat náklonem prostředí FireOS. V současné době je však jen několik málo prvků, které tento systém rozpoznávají, to se však má změnit ještě předtím, než telefon uvede Amazon na trh.

bgr-a-phone-1

Dnes nejčtenější

.